volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brestanica

FOTO: 25 let - nova podoba in srebrno priznanje Oktetu Lipa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2015 10:57

Potem ko je Oktet Lipa Trebnje v soboto obeležil 25-letnico delovanja, se je v spremenjeni zasedbi prvič udeležil regijskega pevskega tekmovanja, ki je bilo včeraj v Brestanici, in na njem osvojil srebrno priznanje.

Oktet Lipa Trebnje je v soboto z jubilejnim koncertom obeležil 25-letnico delovanja. V spremenjeni zasedbi nastopa tri leta in v soboto so svoje prepoznavne modre suknjiče zamenjali z novimi, črnimi petdelnimi oblekami, ki izhajajo iz 19. stoletja in bidermajerja in jih je oblikovala Aleksandra Šepec.
V novi podobi so navdušili občinstvo v avli CIK Trebnje, hkrati pa poskrbeli za nepozaben pevski večer, na katerem je imela osrednje mesto slovenska pesem.

Oktet danes sestavljajo štirje člani, ki se še dobro spominjajo začetkov - Bruno Čibej, Marjan Starič, Jože Korbar in Jože Pucihar, hkrati pa so na odru stali tudi štirje novinci - Milan Grebenc, Klemen Smole, Gorazd Sitar in Gorazd Laznik, ki oktet na odru tudi vodi. Umetniški vodja je sicer Gregor Klančič.

Na jubilejnem koncertu so podelili Gallusove značke - srebrno za več kot 10 let delovanja na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti sta prejela Klemen Smole in Gorazd Sitar, zlato za več kot 15 let pa Milan Grebenc in Gorazd Laznik. Oktet Lipa je prejel tudi posebno, jubilejno priznanje sveta območne izpostave JSKD OI Trebnje za 25-letno ustvarjanje, župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic pa je oktetu podelil zahvalo za njihovo aktivnost.

Ob jubileju se je predsednik Marjan Starič zahvalil tudi nekdanjim članom okteta - dolgoletnemu umetniškemu vodji Tonetu Strmoletu, Janezu Florjančiču, Marjanu Korbarju in Francetu Možetu ter Ljubu in Petru Vidmarju, ob jubileju pa se je zvrstilo tudi nekaj čestitk. Najbolj izvirna je bila od Trebanjskega okteta, ki je slavljencem zapel. Gostje večera, ki ga je omogočila Občina Trebnje in številni donatorji, pa so bile pevke KTD Dobrnič.
Naslednji dan (torej včeraj) pa se je oktet v novi sestavi prvič udeležil regijskega pevskega tekmovanja. Na gradu Rajhenburg v Brestanici so pevci iz Temeniško-Mirnske doline nastopili prvi in za svoj nastop prejeli srebrno priznanje.