nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Kočevje

FOTO & AVDIO: Deseti Ribniški pasijon tokrat v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.03.2016 18:57

Zgodbi prostovoljca Primoža in Jezusovo trpljenje, ki prepleteta preteklost in sedanjost in tako še bolj povezujeta generacije, sta v ospredju letošnjega že desetega Ribniškega pasijona, ki ga bo več kot 180 članska zasedba prostovoljcev različnih starosti iz župnij od Kolpe do Barja poleg Ribnice ,19. in 20. marca, Velikih Lašč 28. marca, letos prvič, in sicer 2. aprila, uprizorila tudi v Kočevju.

Prišel sem zate, je naziv svetopisemskega pričevanja , v njem pa Jezus s svojim trpljenjem , smrtjo in vstajanjem rešuje bratje in sestre, tebe ,mene. Priča bomo poldrugi uri napetega, dinamičnega dogajanja s sodobnimi , tudi veselimi in poučnimi vložki,« je dejal koordinator scenarija in glasbe Nejc Ilc.
Prepoznavnost Ribniškega pasijona je ravno v živi ,rock ,glasbi (edini jo v svetopisemski zgodbi izvajajo v Evropi), za pozitivne vibracije skrbi skupina instrumentalistov , ki je letos dodala nekaj novih avtorskih skladb. Note in inštrumente Pasijonski P-band in godalke uglašujejo že do decembra, glasove pa ubrano za odrsko uprizoritev evangelijske drame združuje večji mešani pevski zbor. Januarja so besedila začeti piliti igralci v več vlogah , ki sestavljajo največji del ekipe. Celoto dopolnjujejo, scenaristi,producenti,kostumografi, koordinatorji….. in branjevke.

»Nastopajoči, mnogi so med nami že od začetka, preprosto blestijo v vlogah približati skrivnost nebeške ljubezni,ko je stvarnik daroval božjega sina za nas. V druščini pisanih kostumov sta letos tudi štiri letni otrok in 80 letna Francka Maležič,- ki tako kot osamljena deklica Žana, najstnik Jošt, mlada mamica Tina ali kdo drug,- v vlogi ugašajoče priletne gospe , potrebuje pomoč operaterja Primoža, »oznani vsestranski Mladen Pahović, ki se že sedmo leto podpisuje kot režiser Ribniškega pasijona . »Vse to potrebujemo, saj vsakdo izmed nas v stiski nagovarja Jezusa ali nekoga, ki mu je najbližji in mu zaupa, poudari.
Brado, ki jo goji že nekaj mesecev, razkriva Franca Debeljaka, da bo letos že šestič razkazal mogočnost Jezusovega poslanstva.» Besedilo je res nekoliko spremenjeno, a zasnova ostaja enaka,« je dejal Debeljak, ki ga čakata še bičanje na stebru in sprevod s križem v vznemirljivi povorki.


Mladen Pahović o pasijonu
Mladen Pahović o povezavi
Nejc Ilc o pasijonu

Mladen Pahović o povbezavi


Mladen pahović o pasijonu


Nejc Ilc