pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

FOTO & VIDEO: Rudi Potepuški na Glavnem trgu - SOBOTA

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.07.2016 07:46

Rudi Potepuški je v mestno jedro tudi v soboto privabil številne obiskovalce na ogled uličnih predstav. Letošnje dogajanje se je zaključilo s koncertom skupine Los hermanos mui simpatikus ob 21. uri.

Sobotni program:

Ob 20.00 Izgubljena kolesa časa – SeriousClowns / GER/RUS/ISR.

Globoko v gozdu živi star in osamljen Čarovnik. Obsedenost s časom mu omogoča ustvarjanje strojev v upanju, da bo nekoč popolnoma obvladoval Čas. Nekega dne mladi in igrivi Zajec odkrije Čarovnika in po nesreči uniči eksperiment ... Besni Čarovnik ga kaznuje s tem, da ga pretvori v Starca … Predstavo sta navdihnili dve veliki knjigi, Alica v čudežni deželi Lewisa Carrolla in Pravljica o izgubljenem času EugenaSchwartza. Žanrsko je predstava fuzija dramatskega klovnenja, plesa, performansa, cirkusa in otroškega gledališča.

Avtorja in igralca: FyodorMakarov in Adam Rea

Ob 21.00: Koncert za kozarce in robce – Los hermanosmuisimpatikus / SLO
Skupina Los Hermanosmuysimpaticos (zelo simpatični bratje) se po večletnem premoru, po plošči Clasico y animatico (2002), na kateri so zbrane njihove priredbe glasbenih tem iz sveta animiranih filmov in klasične glasbe, vrača v razširjeni zasedbi. Tokrat se spopadajo s tehnično zahtevnim, izrazno bogatim in čustveno nabitim gradivom – slovensko popularno glasbo. Za kakovostno izvedbo del eminentnih avtorjev in izvajalcev (npr. Pop Design, Stane Vidmar, Miran Rudan, Helena Blagne, Werner ...) je potreben čvrsto uigran nabor glasbi predanih umetnikov.

Los hermanosmuisimpatikus so: Branko Završan – glas; Boštjan Gombač – klarinet, piščali, trobenta; Uroš Rakovec – kitara; Blaž Celarec – bobni, tolkala, klarinet; Žiga Golob – bas.



Brez opisa