nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Krško/Radovljica

FOTO: 4 zmage za step plesalce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.05.2016 07:53

V Radovljici je prejšnji konec potekal še zadnji 9. pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. Tokrat je tekmovanje potekalo v disciplinah stepa in hip hopa in na njem je sodelovalo tudi 8 članov iz Plesnega kluba Lukec iz Krškega.

Najmlajša udeleženka iz krškega kluba je bila Sanja Urbanč, ki je tekmovala v kategoriji step solo deklice, kjer si je priplesala 1. mesto. Med članskimi solisti je prav tako 1. mesto osvojil Luka Vodlan. Luka je v paru tekmoval z Brino Lukež in si prav tako priplesal 1. mesto. Na najvišji stopnički je tekmovanje zaključila tudi članska mala step skupina v sestavi Brina Lukež, Dana de Costa, Sara Jurkas Omerzo ter Luka in Sebastijan Vodlan, ki se je prvič predstavila z novo tekmovalno točko. Med članskimi solistkami pa je 2. mesto osvojila Sara Jurkas Omerzo.

Odlične rezultate v nekoliko bolj množičnih kategorijah pa sta osvojila hip hop plesalca Dea Micić in Mark Gerjevič. Dea je med članskimi solistkami osvojila odlično 4. mesto, Mark pa je med članskimi solisti priplesal do 5. mesta.


Pred plesalci modernih tekmovalnih plesov je sklepno dejanje državno prvenstvo, ki bo od 18. do 26. junija v Medvodah. Člani Lukca pa se bodo v juniju udeležili tudi festivala v Beogradu in evropskega prvenstva v hip hop na Češkem, tako da jih čaka pester mesce junij.