stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO: 5. Dan kluba tajnic in poslovnih sekretarjev z Evropo Donno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.04.2016 14:03

Članice Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine so letošnji, že peti Dan kluba, posvetile zdravju, oz. preventivi in osebnostni rasti. Gostila jih je donatorica – novomeška Krka.

Medse so povabili dr. Senčarjevo iz Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna. V Sloveniji vsako leto za to boleznijo zboli 1300 žensk. V dobri uri dolgem pogovoru, ki ga je vodila nekdanja predsednica Kluba, Vesna Gregorič, je dr. Senčarjeva predstavila glavni cilj združenja, ki je zagotovitev enakih možnosti zgodnjega odkritja bolezni za takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo. Spregovorila je o različnih tipih raka, o tem kaj ga povzroča, kako poteka zdravljenje, kakšne spremembe rak prinese v življenju, predvsem pa kako ga s preventivnimi ukrepi odkrijemo dovolj zgodaj.
Drugi del dneva je bil posvečen osebnostni rasti, notranji motivaciji in pozitivni samopodobi z naslovom »Živimo«. Predavateljica Irena Potočar Papež je spregovorila o tem kako kakovost lastne energije ustvarja kakovost življenja in nasprotno, kako si lahko grenimo sedanjost z obžalovanjem dogodkov iz preteklosti, na katere nimamo vpliva. Članice Kluba tajnic so se strnjale z rekom Randya Pauscha: »Kart, ki jih dobimo v roke ob rojstvu, ni mogoče zamenjati, od nas pa je odvisno, kako bomo igrali življenje.”

Udeleženke, bilo jih je 60, so bile tudi humanitarne, na srečanju so zbirale sredstva za podporo združenju Evrope Donne z namenom, da se čim več žensk ozavesti z boleznijo in možnostjo ozdravljenja.