nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

FOTO: 5. Krkin teden humanosti in prostovoljstva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.04.2016 16:37

Delo z varovanci različnih zavodov, društev in šol je v okviru tedna humanosti in prostovoljstva tista dejavnost, ki nas napolni s prav posebno energijo in nam da moč in motivacijo za nadaljnje uspešno delo.

V osmih zavodih, društvih in šolah v Novem mestu, Ljubljani, Ljutomeru in Strunjanu so varovanci in učenci tudi letos spoznavali države in igrali kviz, zanje smo pripravili kemijske poskuse in jim pomagali pri spomladanskih opravilih. Številni Krkini prostovoljci so predstavili svoje veščine in hobije, kot so potapljanje, slikanje, stand up komedija. Krkini gasilci so za učence osnovne šole Dragotina Ketteja izvedli evakuacijsko vajo.

Organizirali smo tudi dve prav posebni obliki druženja z varovanci novomeškega varstveno-delovnega centra. Na golfskem igrišču na Otočcu je v pravem športnem duhu potekal tečaj golfa, v enoti Šmihel pa smo skupaj pripravili spomladanski piknik. Varovanci in prostovoljci so pekli hamburgerje in čevapčiče, pripravili francosko solato in se na koncu posladkali še s palačinkami.

»Varovance skušamo napolniti z energijo, ki se ustvari pri skupinskem delu. Na koncu smo vsi veseli, se objemamo, super, res,« nam je navdušeno hitel razlagati Peter Šega iz Službe za družbeni standard, ki je kot kuhar pomagal, da je priprava jedi potekala nemoteno. Druženje s posebnimi občutki napolni vse udeležence, je še prepričan Peter:
»S pomočjo varovancev krepimo samozavest njim in sebi. Dobre občutke in izkušnje prenesem tudi med sodelavce in potem še kakšna dva tedna govorimo o lepih stvareh, ki smo jih doživeli.«

REZULTATI AKCIJE DO ZDAJ

Sodelovalo je 700 krkašev prostovoljcev.

Družili smo se z varovanci 8 delovnih centrov in šol za
učence s posebnimi potrebami ter zanje
organizirali različne delavnice.

DRUŽENJE S STAREJŠIMI OBČANI TER POMOČ NA RDEČEM KRIŽU IN KARITASU
V petkovi zgodbi vam bomo predstavili druženje s starejšimi občani. Letos smo pripravili pester program kar v 37 domovih starejših občanov. Opisali bomo tudi delo, ki smo ga opravili na Rdečem križu in Karitasu. Vse do petka bomo krkaši na različnih lokacijah še vedno zbirali tudi oblačila in potrebščine.
.