stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Raka

FOTO: Ambasada cvička pozdravila Martina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.11.2012 09:48

Društvo vinogradnikov Raka je kot eno najbolj prepoznavnih društev dežele cvička, na včerajšnji večer organiziralo Martinovanje odprtega tipa, v njihovem cvičkovem hramu, na Raki.

Cvičkov hram na Raki, ki je leta 2010 bil okronan s častnim nazivom Ambasada cvička 1, ni samo ponos samega kraja ali vinogradniškega društva Raka, ampak je zelo mamljiva kulturno-turistična točka, med griči obdanimi z vinogradi.

Predsednik Društva vinogradnikov Raka, Ivan Vizlar nam je povedal: »Naše mlado društvo je ob ustanovitvi štelo 110 članov, od leta 2005 in vse do danes, pa v naših krogih diha z nami več kot 270 članov, ki prihajajo tudi od drugod. Veliko je tistih iz Ljubljane, ki prihajajo obdelovati vinsko trto kot vikendaši.«


Cvičkov hram, ki po zaslugi lokalne skupnosti živi med griči obdanimi z vinogradi vam kot obiskovalcu postreže z najboljšim cvičkom. Mimoidoči, ki se ustavite tam kot turisti pa lahko pri njih okusite tudi dolenjsko belo in modro frankinjo ter nekatera sortna vina kot je rumeni muškat.

Vino je pomembna in priljubljena pijača ki odseva raznolikost dežele od drugih, a na Martinov večer so člani omenjenega društva obiskovalcem poleg odličnega cvička na mizo prinesli tudi gos in mlince. Zabava, ki se je ob živi glasbi Ansambla Skomini zavlekla v jutranje ure, je bila okronana tudi s krajšim kulturnim programom.