stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Obrežje

FOTO: Begunci prispeli na Obrežje

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.10.2015 17:24

Na mejni prehod Obrežje je nekaj pred 19. uro prišlo 300 beguncev iz Hrvaške. Na prehodu Obrežje jih bodo registrirali in odpeljali v nastanitvene centre po državi. Po 22. uri jih pričakujejo še dodatnih 300.

Inšpektor oddelka za državno mejo in tujce Policijske uprave Novo mesto Bojan Tomc je v izjavi za medije povedal, da so sprejeli skupino tujcev, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Pretežno prihajajo iz Afganistana, med njimi pa so v glavnem družine.

Njihov sprejem poteka tekoče in brez težav, hkrati pa je sodelovanje s hrvaško stranjo, ki jih je o prihodu obvestila, ocenil za tekoče in dobro zastavljeno. Dodal je, da jih v drugi skupini, ki naj bi na Obrežje prišla po 22. uri, pričakujejo še dodatnih 300.

Sicer v pomožnem carinskem objektu, ki so ga na Obrežju pripravili za sprejem tujcev, deluje šest sprejemnih točk. Po registraciji pa bodo prebežnike prepeljali v nastanitvene centre po državi.

Za prihodnje dni je Tomc napovedal, da se bosta policijski upravi Novo mesto in Zagreb sproti obveščali. Novih napovedi o prihodu prebežnikov še nimajo, če bo do njih prišlo, pa bodo obveščeni, je še dejal.

Dopoldne je v Gruškovju in Petišovcih v državo prišlo 600 beguncev, na Obrežje jih je zvečer že prišlo 300, v Središče ob Dravi, na Gruškovje in Petišovce pa so jih nedavno prepeljali še 1800. Tako je v Slovenijo iz Hrvaške danes prispelo skupno 2700 beguncev, še 300 pa jih torej pričakujejo na Obrežju po 22. uri, tako da bo številka narasla na 3000.


Inšpektor oddelka za državno mejo in tujce Policijske uprave Novo mesto Bojan Tomc o prihodu migrant