IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brez opisa

FOTO: Belokranjci aktivni v Bruslju in Ljubljani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.02.2017 16:34

Med 2. in 5. februarjem 2017 je v Bruslju potekal največji nacionalni belgijski počitniški sejem »Vakantiesalon 2017«. Gre za 4-dnevni sejem z več kot 800 razstavljavci, 50 različnimi destinacijami in z več kot 117000 obiskovalci. Na sejmu je razstavni prostor imela tudi Slovenska turistična organizacija. STO je vlogo glavnih animatorjev, čigar naloga je bila pritegniti obiskovalce na slovenski razstavni prostor in promovirati lepote Slovenije ter zelene destinacije Bele krajine, zaupala belokranjskim turističnim delavcem.

Belokranjski turistični delavci se v zadnjih letih z veseljem odzovejo povabilom in obiščejo sejme v Belgiji in na Nizozemskem, predvsem zaradi opaznega trenda povečanega obiska turistov iz unije Benelux ob reki Kolpi.
Tudi tokrat je zabavna in atraktivna animacija Belokranjcev na slovenskem razstavnem prostoru ustavila pogled mimoidočih in zadržala interes obiskovalcev med predstavljanjem slovenskih destinacij in turistične ponudbe.
Belokranjska domača obrt, pletenje odeje iz volne, risanje z vinom, peka belokranjske pogače, degustacija vin ter zvoki harmonikarja Mihe Kambiča so dodatno popestrili dogajanje v slovenskem paviljonu. Fotografiranje bodočih gostov Slovenije in Bele krajine na klopci pred panojem z reko Kolpo, ob košari z domačimi belokranjskimi dobrotami so pričarali idealno sprostitev ter piknik ob čisti in najtoplejši slovenski reki Kolpi.

Informatorji in animatorji na sejmu so bili Tončka Jankovič (Krajinski park Kolpa), Matjaž Pešelj (Kamp Podzemelj in Hotel Bela krajina), Ana Iskra (Big Berry Kamp Primostek), Lidija Balkovec (RIC Bela krajina) ter Suzana Puškarić (TIC Metlika). K pestremu dogajanju na slovenskem razstavnem prostoru je zagotovo pripomogla harmonika, krasna vinska kapljica iz Kmetijske zadruge Metlika in Vinogradništva Dolc, dobrote iz Medenega butika Bibi ter dišeča sveža belokranjska pogača.



Ekipa je zbrala veliko kontaktov in zabeležila interese gostov, katere bodo skozi vse leto vabili na večje belokranjske dogodke in dopust ob reki Kolpi. Belgijci, med katerimi je bilo nekaj animatorjem znanih obrazov, že poznajo Slovenijo, a se radi vračajo in raziskujejo manj znane turistične kraje, kot je tudi zelena destinacija Bela krajina. Očitno jih je Slovenija z gostoljubnostjo in lepotami prepričala, saj so že rezervirali nove termine dopustovanja.

V tem času je potekala promocija Bele krajine tudi na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na sejmu Natour Alpe - Adria: Turizem in prosti čas. Letos so bili Belokranjci prisotni celo na dveh prostorih. Turistična društva Bele krajine (Črnomelj, Metlika in Semič) so stopili skupaj in v hali, kjer se predstavljajo različnima društva Slovenije, promovirali ponudnike ter znamenitosti in prireditve Bele krajine, odlično belokranjsko kapljico in belokranjsko pogačo ter animirali obiskovalce z različnimi delavnicami. Prostor za promocijo jim je ponudila tudi Slovenska turistična organizacija v "Zeleni vasi", kjer se predstavljajo izključno prejemniki prestižnega naziva Zelena destinacija Slovenije (Slovenia Green Destination). Obiskovalci so povpraševali predvsem po pohodniških kartah in naravnih znamenitostih. Večji obisk je bil ob koncu tedna, ko so sejem obiskovale predvsem družine.