stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brez opisa

FOTO: Belokranjci navdušili s stolčki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2017 11:19

Polovica ekipe Active Chair, Mateja Vrščaj in Sebastjan Štarkel, se je ta konec tedna odzvala povabilu organizatorjev in se predstavila na sejmu VEZ v prostorih nekdanjega razstavnega salona kuhinj Svea v Zagorju. Sejem deluje z namenom predstavitve mladih inovativnih podjetij, ki v svojem delovanju zagovarjajo družbeno odgovornost in trajnostno naravnanost.


Obiskovalci sejma, še posebej najmlajši, so bili navdušeni nad delovanjem stolčka Mushy. »Presenetila nas je petletna deklica Katja, ki je sama ugotovila, da so aktivni stolčki Mushy veliko bolj zdravi kot pa tisti, ki jih imajo v vrtcu in doma. Potožila je še, da ji ni všeč, ker ji vsi stalno govorijo, da mora sedeti pri miru,« o enem izmed doživetij s sejma pravi Belokranjka Mateja Vrščaj.


Stolček Mushy ni le prisrčen na pogled, je resnično edinstven aktivni stol. Je prvi stol, ki povzame pozitivne učinke terapevtske žoge in jih nadgradi. Poseben patentiran mehanizem, lociran v središču jeklene konstrukcije, omogoča otrokom svobodo gibanja, s tem pa so otroci veliko bolj skoncentrirani na risanje, pisanje, poslušanje,... Zasnova stola je patentirana, testirana na Inštitutu za kineziološke raziskave (kot edini stol na trgu) ter podprta s strani strokovnjakov ergonomije in pedokinetike.

»Seveda ne trdimo, da je sedenje zdravo. Ravno nasprotno – otroci se morajo več gibati!« izpostavlja Sebastjan. »Vendar še vedno kar nekaj časa presedijo – medtem ko barvajo, rišejo, jedo, ustvarjajo, gledajo risanke,… Zato je pomembno, da če že sedijo, sedijo na stolčku, ki dejansko skrbi za njihovo zdravo držo, boljšo koncentracijo in ravnotežje. Odlične povratne informacije staršev, katerih otroci že 4 mesece uporabljajo naše stolčke Mushy by Active Chair, to tudi potrjujejo, kar nam daje zagon za nadaljnje delovanje.«