pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Črnomelj

FOTO: Čistilna akcija črnomaljskih Romov uspela

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2016 20:12

V ponedeljek so si črnomaljski Romi nadeli zaščitne rokavice in se podali na čistilno akcijo na območju romskega naselja Lokve pri Črnomlju. Akcije se je udeležilo 20 Romov, od starejših do malo mlajših, ki so vsi zavzeto sodelovali. Nabrali so okrog 7 kubičnih metrov smeti,

dovolj za velik zabojnik za smeti. Glavni organizator akcije, ki je potekala v o okviru Zveze Romov za Dolenjsko, podpredsednik zveze Zvonko Golobič, se je zahvalil črnomaljski občini, ki je prispevala sredstva za odvoz odpadkov.

Prav tako jim je občina omogočila uporabo prostorov, kjer je poslanec Združene levice Matjaž Hanžek pred čistilno akcijo predstavil predlog novele Zakona o romski skupnosti, ki so jo Romi v glavnem podprli. Poslanec si rokavic kasneje v čistilni akciji sicer ni nadel, je pa navdušeno spremljal čistilno akcijo in fotografiral dogajanje, se slikal z Romi ter obljubil, da bo fotografije pokazal kolegom poslancem, da si lahko ogledajo razmere, v katerih Romi živijo.


Skupnostne čistilne akcije se je udeležil tudi Henček Kosec, romski občinski svetnik v Občini Črnomelj. Zvonko Golobič z zadovoljstvom ugotavlja, da »so Romi pokazali ne samo, da si želijo očistiti naselje, pač pa, da si želijo napredovati«. Dodal je še, da se je pokazala potreba po takih aktivnostih in jih zato načrtujejo tudi v prihodnjem letu.