stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO: Dan za podjetne ob 10. obletnici e-VEM

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.11.2015 19:39

Dan za podjetne, ki ga ob 10. obletnici državnega portala e-VEM pripravljajo te dni po vsej Sloveniji, se je včeraj odvil v Novem mestu.

Ob 10. obletnici delovanja e-VEM državnega portala za podjetja in podjetnike Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT, GZS, OZS, AJPES, FURS, ZRSZ, ZZZS, upravnimi enotami in drugimi točkami VEM pripravilo posebne dogodke "Dneve za podjetne" namenjene sodelavcem, ki vsa ta leta aktivno delujejo na fizičnih točkah VEM in uporabljajo portal e-VEM, poslovnim subjektom in širši javnosti.

Dan za podjetne je potekal tudi v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, včeraj med 9. in 17. uro.

Predstavnike, vodje, referente in ostale sodelavce točk VEM, ki so vsa ta leta eden ključnih akterjev državnega podpornega okolja za poslovne subjekte, je nagovoril mag. Janko Burgar, državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo. Zbranim je ob jubileju čestitali tudi gostitelj dogodka Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo mesto d.o.o. Sledilo je interno srečanje sodelavcev točk VEM, na katerem so pogledali rezultate dela, izmenjali izkušnje ter spoznali načrte za prihodnost e-VEM. Ministrstvo za javno upravo je točkam VEM podelilo zahvalo za dolgoletno sodelovanje.

Popoldanski del programa, ki je potekal med 13. in 17. uro, je bil namenjen vsem, ki jih podjetništvo zanima, potencialnim in obstoječim podjetnikom, mladim, ki se izobražujejo na tem področju, oziroma vsem, ki razmišljajo o vstopu v podjetništvo. Na enem mestu so se obiskovalci srečali s predstavniki vseh ključnih institucij, s katerimi kot poslovni subjekti komunicirajo in sodelujejo (SPIRIT, GZS, OZS, AJPES, FURS, ZRSZ in ZZZS). Slednji so bili na voljo za brezplačna osebna svetovanja o začetku ali zaključku poslovanja, davkih, zaposlovanju, pripravah poslovnega načrta in drugih aktualnih poslovnih vprašanjih.


Obiskovalci dogodka se se udeležili tudi okrogle mize z naslovom »VEM, kako do uspešnega podjetja!«, kjer so svoje uspešne podjetniške zgodbe in svojo pot do njih predstavili:
- Alen Kambič, A-SPRINT d.o.o., prevozi farmacevtskih izdelkov
- Silvija Špehar, KANAS d.o.o., kozmetika iz konoplje Hemptouch
- Mojca Žganec Metelko, KNOF Zavod za kreativni razvoj Sevnica - socialno podjetje
- Matic Vidic, EKOVIZIJA d.o.o., socialno podjetništvo.