franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

FOTO: Dan za spremembe tudi v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.04.2016 14:58

V soboto, 2. aprila 2016, se je Zveza prijateljev mladine Krško že sedmič priključila vseslovenski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije.

Letošnje akcije se je udeležilo več kot 20 prostovoljcev ZPM Krško.
V sodelovanju z Občino Krško in KS mesta Krško smo osvežili otroška igrala na igrišču pri stanovanjskih blokih na Bohoričevi ulici v Krškem. Prostovoljcem sta se pridružila tudi direktorica občinske uprave ga. Melita Čopar in predsednik ZPM Krško g. Vinko Hostar. Skupaj smo poskrbeli za ohranitev in polepšali videz lesenih igral.
Druga skupina prostovoljcev ZPM Krško se je odpravila v Dom starejših občanov Krško, kjer se je družila z varovanci doma. Izmenjali so kar nekaj prijetnih misli in se pozabavali s kvizom "Mlade sive celice". Medgeneracijsko druženje je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju.

Dan za spremembe je imel prvič tudi podnaslov - Dan za spoštovanje. Velika prostovoljska akcija je ponovno povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom spodbujanja dobrih medsebojnih odnosov, spoštljive komunikacije in drobnih dejanj prijaznosti.

S takšnimi in podobnimi akcijami ZPM Krško prispeva k dvigu kakovosti bivanja vseh prebivalcev občine Krško in ljudi opominja tudi na pomembno vrednoto - spoštovanje, ki zaradi hitrega načina življenja vedno bolj izginja iz našega vsakdanjika.