franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

FOTO: Dedek Mraz v Brežicah razveselil najmlajše

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.12.2015 07:35

V ponedeljek zvečer je v praznično okrašeno avlo Ekonomske in trgovske šole Brežice Dedek Mraz s svojim spremstvom povabil otroke zaposlenih delavcev.

Najprej sta jih na sceni letos tako težko pričakovanega snega pričakala fantek Rok in Škratek Prehladek, ki sta z dramaturško zgodbico Jane Milčinski o tem, kako pomembno se je v teh zimskih dnevih čuvati pred boleznijo, otroke zelo pritegnila in razveselila.

V zgodbi se Rok med sankanjem ne obleče dovolj, zato se prehladi. Najprej se brani zdravnice in zdravil, ko pa ugotovi, da ga bo tako Škratek Prehladek premagal, pridno obleži v postelji, poje vsa zdravila, ki mu jih ponudita mamica in dedek in kmalu mu je bolje. Pridnega Roka in ostale otroke je nato s svojim spremstvom obiskal še Dedek Mraz in za vsakega prinesel lepo darilce.

Otroci so se veseli stiskali k dobremu možu in se pogostili s prigrizku, ki jih je pripravila Ekonomska in trgovska šola Brežice.

Dramaturško zgodbico je režirala in odigrala Alenka P. Kranjec (zdravnica), poleg nje pa so igrali še Katalin Makadi (škratek), Vesna Stergar (Rok), Metka Krošelj (mamica), Denis Kranjec (dedek in oblikovanje scene) in Kalina in Maša (maska). Glasbo je napisal Janez Bitenc.