pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Prečna

FOTO: Dejavnosti ljubiteljev modelarske sekcije NM

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.07.2015 20:36

Vsak vikend in tudi med tednom se na modelarskem letališču Prečna zbirajo ljubitelji modelarske sekcije.

Predstavitev modelarske sekcije pri Aeroklubu Novo mesto

AEROKLUB Novo mesto obstaja od leta 1949. Modelarska sekcija pa je zelo močno zastopana v AK že od samega začetka. Največje uspehe je dosegla na področju prostoletečih modelov F1-ABC H.

Prvi modelarji z radijsko vodenimi modeli so se začeli pojavljati skladno z razvojem RC tehnologije. Sedanja skupina RC modelarjev se je začela na tem mestu formirati leta 2001, čeprav še ne pod okriljem Aerokluba, pa vendar na tej lokaciji.

Leta 2008 so se skupina 15 članov včlanili v modelarsko sekcijo AK Novo mesto in avtomatično postali tudi člani Letalske zveze Slovenije.

V letu 2011 se je sekcija RC PILOTI postala samostojna. Sama lokacija jim odgovarja, saj je teren namenjen za modelarsko dejavnost, pa tudi delovanje pod okriljem AK Novo mesto ima svoje prednosti. Hišni mojster jim vedno, ko ga potrebujejo pokosi stezo, katero imamo enkrat letno tudi povaljano. Ob sami modelarski stezi so si s prostovoljnim delom in lastnimi sredstvi postavili nadstrešek in mize, kar nam omogoča prijetno druženje ob modelarskih tekmah ali srečanjih.

V uporabi imamjo učilnico za potrebe sestankov, svojega predstavnika pa imamo tudi v upravnem odboru AK. Trudijo se in precej dela vlagajo v promocijo tega športa, tako da jih je trenutno že več kot 30 članov. Da je naša skupina delovna in uspešna zagotovo pripomore naša enotnost, kolegialnost, odprtost ter ljubezen do letenja.

Ker želimo RC modelarstvo približati tudi ostalim, organiziramo vsakoletno modelarsko srečanje Aerozaprege, tekmovanje v akrobatskem letenju F3A ter sodelujemo na Dnevih odprtih vrat Aerokluba. Udeležujemo se raznih tekmovanj v ostalih klubih po Sloveniji, kot aeromitingov doma in v tujini.

Modelarsko letališče Prečna je postalo pravi jadralni center, ki nudi super pogoje za jadranje ima višinski rekord 1171m Matej P., rekord v trajanju 4h 3min in preletenih 244 kilometrih Uroš Š.
Druži jih lastnost, da jim je vsak, ki želi leteti dobrodošel in mu z veseljem pomagajo pri prvih letalskih »korakih«.

Precna_25_07_2015.flv