nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Črnomelj

FOTO: Delegacija BiH na obisku v Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.09.2015 14:09

Minuli petek je črnomaljski ZIK gostil delegacijo iz Bosne in Hercegovine, ki je bila v minulem tednu na študijskem obisku v Sloveniji. Delegacijo so sestavljali ministri za izobraževanje in izobraževalci iz različnih kantonov. Obisk v Črnomlju je bil del njihovega programa, ki ga je sicer organiziral Andragoški center Slovenije.

Namen njihovega obiska v Črnomlju je bil ogled primera dobre prakse na področju izobraževanja odraslih, saj je v obrobnih regijah ključnega pomena sodelovanje organizacij.
Za njih so pripravili okroglo mizo »Odziv na visoko stopnjo brezposelnosti«, na kateri so sodelovali še predstavniki občin Črnomelj in Metlika, sekretarka Območne obrtne-podjetniške zbornice Črnomelj, direktorica s pomočnikom Območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Novo mesto in udeleženec programa za brezposelne.
Po okrogli mizi so si udeleženci študijskega obiska v Sloveniji lahko ogledali nekaj aktivnosti, ki so ta dan potekale na ZIK-u, predvsem za brezposelne: Učenje angleščine s pomočjo računalnika, Računalniški tečaj in predstavitev študijskega krožka Uporabnost zelišč. V popoldanskem času so si udeleženci ogledali še Šokčev dvor v Žuničih, kot primer ohranjanja kulturne dediščine Bele krajine ter Domače dobro Mojca, kot primer uspešne podjetniške poti.
Zveza nemških ljudskih univerz, ki je sofinancirala študijski obisk v Sloveniji za delegacijo iz Bosne in Hercegovine, želi na tak način spodbujati razvoj in ozaveščati o širini izobraževanja odraslih v državah, ki niso članice EU, so sporočili s črnomaljskega ZIK-a.