nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

FOTO: Dobrodelna prireditev 'Deklica z vžigalicami'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.12.2015 09:49

Dijaki Ekonomske in trgovske šole Brežice so v torek zvečer pod mentorstvom svojih profesoric in profesorjev v dvorani MC Brežice izpeljali predpraznično dobrodelno prireditev pod naslovom 'Deklica z vžigalicami'.

Vsebinska zasnova temelji na Andersenovi pravljici o deklici z vžigalicami, ki živi samotno, revno in žalostno življenje. Veselje in blišč lahko opazuje le od daleč. Glasba, petje in ples pa odprejo srca ljudi, ki jo končno usmiljeno in sočutno sprejmejo medse.

Ideja prireditve, da zunanji blišč in kopičenje materialnega bogastva ne prinašata resničnega zadovoljstva, se je prepletala na odru med različnimi plesnimi in glasbenimi točkami dijakov, ki so prikazovali razkošje bogatega sveta. Med njimi je revna deklica, ki poskuša prodati vžigalice, da bi se vsaj malo ogrela, pa je ostali svet ne vidi in ne sliši, dokler se je ne usmili dobra vila. Iskanje dobrega v ljudeh in trdna vera v globlje vrednote in lepote življenja vodita v sočutje, sožitje in tople medčloveške odnose, po katerih hrepeni današnji vse bolj osamljen človek. Ob zaključku je nastopajočim čestital ravnatelj Martin Šoško, vsem prisotnim pa voščil ob božiču in dnevu samostojnosti z mislijo, da bi bila letos praznična miza za vsakogar obložena. Dvorana MC Brežice je bila polna, gledalci pa navdušeni in ganjeni ob lepi božični zgodbi, ki je orosila marsikatero oko.

Prireditev je bila tudi dobrodelna, dijaki in profesorice so različne božične izdelke ponujali gostom v zameno za prostovoljne prispevke za šolski sklad, ki naj bi omogočil boljše pogoje za šolanje na ETrŠ tudi socialno šibkejšim, so sporočili iz Ekonomske in trgovske šole Brežice.

Scenarij prireditve sta pripravili Darja B. Drašler in Patricija Rudolf, z glasbenimi in plesnimi točkami je sodelovala množica dijakov iz vseh štirih programov: ekonomski in logistični tehnik, predšolska vzgoja in trgovec, in sicer Pika Kuselj, Neja Štern, Anja Bučar, Marisa Omrzel, Nuša Doberšek, Nika Furlan, Tina Kraševec, Lara Ogorevc, Tamara Blatnik, Amadej Gorenc, Eva Močnik, Nuša Žveglič, Luca Molan, Anamarija Flajšman, Maja Lekše, Ana Travnikar, Ajla Muratović, Nejc Gorišek, Izidor Fakin, Neja Prelec, Sara Ban, Tjaša Vugrek, Matjaž Novak, Mitja Perko, Viki Hruševar, Tara Germovšek, Klavdija Klavžer, Ado Salkanović, Špela Žagar, Sara Dular, Aleš Ulčnik, Tilen Zupanc, Belma Krivokapić, Rok Žgalin, Mihajlo Blagojević, Tim Gerjevič, Mark Gerjevič, Andraž Vogrinc, Polona Špiler, Laura Kodrič, Nastja Ferenčak, Zehrudina Hrvić, Luka Podgoršek in Luka Janc. Pri pripravah in izvedbi pa je sodelovala tudi večina učiteljev ETrŠ.