stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Metlika

FOTO: EKO dan v metliškem vrtcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.05.2016 16:33

Otroški vrtec Metlika se je prvič vključil v program Ekošola pred petimi leti. Vsako leto tako svoj program znanj dopolnijo z različnimi eko dejavnostmi, z njimi pa bogatijo znanja tako vzgojiteljic kot najmlajših. Tudi tokratni Eko dan je bil zanimiv.

Otroški vrtec Metlika se je prvič vključil v program Ekošola pred petimi leti. Kolektiv vzgojiteljic je bil namreč mnenja, da načela delovanja Ekošole  predstavljajo temelj za pridobivanje novih znanj in pristopov. Program jim vsako leto nudi možnosti, da kakovostno bogatijo obstoječi program znanj - kurikul.

Ob zavzetosti celotnega kolektiva in podpori v širšem okolju v vrtcu dosegajo odlične rezultate ter visoko kakovost izvajanih dejavnosti. Prepoznavni so po urejeni stavbi in okolici vrtca ter po vključevanju eko in lokalno pridelanih živil v prehrano otrok. Imajo zasajeno vinsko trto, sadje, jagodičevje, zelišča in na vrtu številne zelenjavne in okrasne rastline. V kotičku z živalmi, v učilnici na prostem, ob potoku, na travniku in v gozdu preko zanimivih dejavnosti otrokom nudijo opazovanje, doživljanje, odkrivanje in spoznavanje narave ter živali. Odlikujejo se po številnih dejavnostih na področju gibanja, ponujajo pestre interesne dejavnosti, organizirajo zbiralne akcije, pripravljajo raznolika srečanja s starši in zelo radi se vključujejo v organizirane dogodke v okolju.

V vrtcu smo tokrat pripravili Eko dan. Otroci so se zbrali v telovadnici vrtca, kjer so si ogledali kratek program in poučen film o varovanju okolja. Nato so si otroci z vzgojiteljicami ogledali in se aktivno vključevali v pripravljene dejavnosti na igrišču vrtca. Pripravljenih je bilo 12 dejavnosti: tipna pot, ogled zemljevidov, globusa, igra z naravnimi materiali, kotički z žaganjem, mivko in ajdovimi luščinami, ogled vrtov in sadnega drevja, dejavnosti za razvrščanje, ogled živali z lupami, kobilkanje, ogled skalnjaka in risanje, sprostitev na travi, vožnja s skiroji in preizkus električne prevodnosti. Vrtčevsko igrišče je bilo polno razigranih in vedoželjnih otrok.

Zanimive in poučne ter pestre delavnice sta organizirali in vodili Antonija Stankovič in Katarina Kukman ob pomoči sodelavk in sodelavcev vrtca.