pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Mirna

FOTO: Evropski teden mobilnosti prvič na Mirni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2015 06:34

Letos se prvič projektu Evropski teden mobilnosti pridružuje tudi občina Mirna. Osrednji dogodek so imeli danes dopoldne na parkirišču pri Osnovni šoli Mirna, kjer so predstavniki podjetja BMW predstavili svoje električno vozilo i3 in tudi pomen ter uporabo alternativnih virov pogona.

Občinski koordinator Evropskega tedna mobilnosti, Štefan Velečič je povedal, da jim je predstavnik BMW predstavil tudi način delovanja motorja na alternativni vir pogona, kombinacijo alternativnih virov in tradicionalnih virov kot vrsto pogona, pogonska sredstva, ki uporabljajo tovrstne vire in kaj pomeni vožnja z alternativnim virom energije v primerjavi s tradicionalnim v prometu (slišnost, hitrosti, pasti, . . . .) ter cenovni vidik. "Povedal je tako prednosti kot slabosti, predvsem, da so ti avtomobili zelo tihi in je treba biti na njih še posebej pozoren. Ker pa so relativno tudi zelo dragi, ni pričakovati, da bi velika večina posegala po njih."

Velečič ob tem pravi, "da so dosegli osnovni namen ter učencem in ostali zainteresirani javnosti predstavili možnosti za drugačni pristop, razmišljanje in uporabo alternativnih virov energije, s tem pa tudi pripomogli, da se spremeni odnos do onesnaževanja okolja."