nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

Foto: Györkös Žnidarjeva: Policija v polni pripravljenosti

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.09.2015 13:02

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je ob robu obiska sprejemnega centra za begunce v Brežicah dejala, da policija ostaja v polni pripravljenosti glede morebitnih novih prihodov beguncev s Hrvaške na slovensko mejo. Koliko beguncev bi še lahko prišlo v Slovenijo, ne more oceniti. Je pa kritična do sodelovanja s hrvaško policijo.

Györkös Žnidarjeva je ob robu obiska sprejemnega centra, kjer so pred nekaj minutami z mejnega prehoda Rigonce pripeljali nov avtobus migrantov, ocenila, da je za begunce v sprejemnem centru dobro poskrbljeno ter da policija izjemno dobro dela.

"Delo poteka tekoče in sem zelo zadovoljna s tem, kar sem videla na terenu," je dejala v izjavi za medije.

Ministrica tudi ugotavlja, da sistemskih motenj pri prehrani policistov, ki so v preteklih dneh ob navalu beguncev na Obrežju in Rigoncah opravljali naloge, ni. "Za policiste se dobro skrbi, poleg tega so poveljniki posebne policijske enote dobili še dodatno zadolžitev, da še oni posebej poskrbijo, da preskrba policistov nemoteno poteka," je dejala ministrica.

Kljub temu, da na Obrežju danes ni več beguncev, v Rigoncah pa jih ostaja še nekaj deset, pa policija po besedah ministrice ostaja v polni pripravljenosti, saj so migracijski tokovi nepredvidljivi. "Število migrantov, ki se premikajo, se ne zmanjšuje, ne popušča," je opozorila. Vseeno pa ministrica ne želi ugibati, koliko migrantov bi v prihodnje lahko še sprejeli v Slovenijo.

Györkös Žnidarjeva je še opozorila, da je "hrvaška policija neodzivna, kar je tudi problem glede izvajanja sporazuma o izvajanju skupnih mejnih kontrol". Zato ministrica pričakuje, da bo Hrvaška kot članica EU vendarle začela izpolnjevati svoje obveznosti in bo na ta način pripomogla, da v Sloveniji ne bo prišlo do nekontrolirane situacije, ki bi zaostrila stanje.