franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Metlika

FOTO: GZ Metlika gostila tečaj "varno delo z helikopterjem"

Piše: Radio Krka/GZ Metlika

Čas objave:
24.06.2015 07:27

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v ponedeljek, 22. junija v Podzemlju pri Metliki, izvajala tečaj varno delo s helikopterjem tudi kot del programa usposabljanja Gasilske zvez Slovenija.

Neposredna bližina Kolpe, odlična tehnična podpora gasilcev GZ Metlika ter veliki začasni poligon so v sončnem vremenu prispevali k uspešni izvedbi tečaja. Na tečaju je sodelovalo 28 tečajnikov iz različnih gasilskih regij Slovenije. Med tečajniki sta nova znanja pridobila tudi dva udeleženca iz GZ Metlika. Na usposabljanju je sodelovala helikopterska enota slovenske vojske s helikopterjem AS AL 532 COUGAR.
Z uspešnim zaključkom tečaja, so tečajniki pridobili nova znanja, katera bojo s pridom izkoristili v svojih enotah ob morebitni intervenciji, kjer bo potrebna pomoč z helikopterjem.
Usposabljanje so opazili tudi številni krajani in mimoidoči, ki z naklonjenostjo podpirajo plemenito poslanstvo gasilcev pri vsakodnevnem prizadevanju in usposabljanju za pomoč ljudem v stiski.

Tečajniki kot tudi inštruktorji so pohvalili primernost lokacija za tovrstna usposabljanja kot tudi gostoljubnost Belokranjcev.