ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Novice Novo mesto

Foto: Informativni dan na SGLVŠ

Piše: RK

Čas objave:
09.02.2018 15:02

Na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli 9. in 10. februarja poteka informativni dan, kjer bodočim dijakom in staršem poskušajo čim boljše odgovoriti na to vprašanje

Predstavljajo sedem programov, in sicer s področja gradbeništva programe srednjega strokovnega izobraževanja gradbeni tehnik (SSI) in srednjega poklicnega izobraževanja zidar ter polagalec keramičnih oblog – pečar (SPI).

S področja lesarstva predstavljamo programe: obdelovalec lesa– nižje poklicno izobraževanje (NPI), mizar ter mizar (vajeniška oblika) srednje poklicno izobraževanje (SPI) in dva poklica programa srednjega izobraževanja: lesarski tehnik – srednje strokovno izobraževanje (SSI) in lesarski tehnik – poklicno-tehniško izobraževanje (PTI).

S področja predšolske vzgoje predstavljajo program srednjega strokovnega izobraževanja vzgojitelj/vzgojiteljica predšolskih otrok (SSI).

Vabilu k udeležbi pri predstavitvi poklicev so se odzvali predstavniki gospodarstva iz podjetja CGP Novo mesto g. Danilo Malnar, predsednik Društva inženirjev in tehnikov Novo mesto ga. Branka Dajčman iz podjetja Adria Mobil, d.o.o., in ga. Majda Kranjc, vodja kadrovske službe v podjetju Podgorje, d.o.o, Šentjernej. V popoldanskem in sobotnem delu jih bo obiskalo še nekaj pomembnih ljudi iz gospodarstva. Vsi poudarjajo veliko potrebo na trgu dela po poklicih, za katere izobražujejo na naši šoli. Za konec pa še vodilnamisel izobraževanja na šoli: postanimo izklesani, gradimo prihodnost in vzgajajmo za življenje.

Zdenka Zorko, univ. dipl. inž. grad., koordinatorica informativnega dne