franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice

FOTO: Izbirali 'Županovo vino' 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.04.2016 11:27

V Mestni hiši Brežice je minuli četrtek potekalo ocenjevanje vin v sklopu izbora »Županovo vino« za leto 2016. Na ocenjevanju vin, ki so ga podprla vsa vinogradniška društva v Občini Brežice, je bilo ocenjenih 57 vzorcev - 30 belih bizeljčanov PTP in 27 cvičkov PTP iz šestih vinogradniških društev.

Spomnimo na sistem izbora "Županovega vina", ki ga je Občina Brežice izpeljala že tretjič zapored. "Glede na to, da imamo v občini dva zelo raznolika vinorodna okoliša, se je župan Občine Brežice, ob podpori vinogradniških društev, ki delujejo v občini in podpori Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, odločil, da bo časten naziv »Županovega vina« vsako leto podelil tako imenovanemu »dvojčku« - cviček ptp in beli bizeljčan ptp," so zapisali v ZPTM Brežice.

Včeraj je tako strokovna komisija v sestavi Milena Rožman (predsednica), Jože Prah, Branko Bosina, Roman Baškovč in Adi Brodi, ocenila vseh 57 vzorcev. Uradna razglasitev zmagovalcev bo ta petek, ob 18.30 uri, v Mestni hiši Brežice. Župan Občine Brežice, ki bo zmagovalni dvojček vin uporabljal za protokolarne in promocijske namene občine, bo na uradni razglasitvi rezultatov, podelil tudi nagrade vinogradniškim društvom, iz katerih prihajajo zmagovalci izbora, vsa najboljša vina, ki so se uvrstila v ožji izbor, pa boste lahko tudi degustirali.


Zmagovalca bosta prejela tudi unikatni prehodni pokal, ki jih bosta lanskoletna zmagovalca predala letošnjim zmagovalcem v sklopu Dneva kruha, vina in salam (24.6.2016) na letošnjem festivalu "Brežice, moje mesto".