franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

FOTO: Janez Černač častni občan Kočevja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.09.2015 10:23

Svetniki občine Kočevje so na sinoči na11. redni seji med drugim soglašali, da se naziv Časnega občana podeli Janezu Černaču za prispevek k razvoju ter promociji Kočevske doma in v svetu.

Zlasti je njegovo delo, tudi skozi številne publikacije, novinarske prispevke in knjige, prepoznavno pri projektih varovanja narave in okolja ter pomena ozaveščanja etičnega odnosa do življenja, rastlin, gozda, živali, skratka do človeka.

Zanj pravijo, da je vodeči slovenski gozdar. Naziv mu bo podeljen na osrednji proslavi ob letošnjemu občinskemu prazniku, ki bo z naslovom »Tu, kjer sem doma, v petek ob 19. uri v Šeškovem domu. Na isti proslavi bodo prvič podeljena nova priznanja. Zlati grb občine bo prejela Gasilska zveza Kočevje, za dolgoletno in kakovostno delo na področju zaščite in reševanja. Humkovo nagrado bodo podelili Tomažu Arku za dolgoletno vodenje Ribiške družine Kočevje.


Verderberjeva nagrada bo šla v roke Sergeji Stefanišin za 25 leto rokometno kariero, ki jo je začela v Kočevju, nadaljevala v številnih hrvaških klubih, najbolj pa se je izkazala kot vratarka Krima in državne reprezentance. Srečko Štefanič, direktor družbe Melamin bo prejel Kozlerjevo nagrado za gospodarske dosežke. Občinska spominska plaketa bo podeljena Potapljaškemu društvu Ponirek, za dvajset let dela.

Župan Vladimir Prebilič o priznanjih in nagradah