franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Črnomelj

FOTO: JURJEVANJE 2015 - SOBOTA

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.06.2015 09:27

Tudi sobota je bila pester dan za obiskovalce Jurjevanja v Beli krajini. Dopoldne je bila odprta Črnomaljska tržnica, potekal je Rokodelski sejem, umetniki so se lahko udeležili tretje mednarodne likovne kolonije KUD-a Artoteka »Mitološka dediščina na platnu«, ki je trajala čez dan in družine so se lahko podale na tradicionalni kolesarski izlet »Goni kolo«. Tudi danes čakajo raznovrstne delavnice in nastopi zanimivih gostov.

Kolesarji so startali pred gradom in tam tudi prišli na cilj. Na glavnem odru je bila razglasitev najboljših. Za spoznavanje pravilnega ogrevanja folklornih skupin je poskrbel Rekreativni center Simon v svojih prostorih, kjer je imel strokovno predavanje in vadbo za folklorne skupine.

Zanimivo je bilo tudi za najmlajše, saj so Pri Kozolcu potekale otroške ustvarjalne delavnice, kjer so otroci lahko izdelovali nakit, risali, se poiskusili v impro gledališču in še več. Ogledali so si lahko čarovniško predstavo »Eko čarovnije za otroke«, ki je bila pripravljena v sodelovanju z Europe Direct Novo mesto, prav tako pa jih je zabaval tudi Škratmobil – delavnica pripovedovanja in nastopanja ter delavnica impro gledališča.

Na malem odru so obiskovalci lahko prisluhnili etno glasbenemu programu s skupino ORO iz Srbije, najboljšim izvajalcem Glasa mladih, glasbenikom Celjske folklorne skupine ter glasbenikom FS Iskorka iz Rusije, ki so poskrbeli za etno glasbeni predah. V Cerkvi Sv. Duha je potekal koncert v sklopu Poletne šole kitare, kjer je nastopil Duo Limonium.
Na glavnem odru so se obiskovalci zvečer lahko udeležili delavnice ruskih plesov in pesmi pod vodstvom FS Iskorka, prisluhnili Združenemu koncertu Tamburaškega orkestra Glasbene šole Črnomelj, Viniških tamburašev in Carmen Cord Metilka ter si ogledali folklorni program »Ki za kolo, naj gre z nami v kolo …«, v katerem so nastopili FS Iskorka iz Rusije, Celjska folklorna skupina, FS Xaréu d’Ochobre iz Španije, FS ORO iz Srbije in domača FS Dragatuš.

EtnoFolk je v grajskem atriju gostil glasbeni skupini Manouche in Party Boys cover band, Bar Piccolo Vaške veseljake, Črnomaljska kavarna glasbeno skupino Samorog in Jazzclub Gero skupino Tower of Shower.

Tudi danes čakajo raznovrstne delavnice in nastopi zanimivih gostov.

Nadaljevala se bo 3. mednarodna likovna kolonija KUD-a Artoteka, ki bo ob 15.30 tudi otvorila razstavo svojih izdelkov. FS Zeleni Jurij Črnomelj bo na Trgu pri Glasbeni šoli predstavil obredje Zelenega Jurija, zaplesala bo FS VDC Črnomelj, zaigrala bo Godba na pihala Črnomelj, na glavnem odru pa bo zvečer še zadnjič folklorni nastop gostujočih in domačih folklornih skupin, saj bo sledil zaključek 52. Jurjevanja v Beli krajini.