stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Trške njive

FOTO: Kanalizacija v Trških njivah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.12.2012 09:27

V prvem mesecu septembru se je začela izgradnja kanalizacije v naselju Trške njive s povezovalnim kanalom do ulice Nad Miklavžem, ki vodi do čistilne naprave v Žužemberku.

Trasa v dolžini okoli 300 m poteka po lokalni cesti, na glavni vod pa bo priključeno okoli 15 hišnih priključkov. Projektant kanalizacije je podjetje Topos iz Novega mesta, izvajalec podjetje Komunalne gradnje iz Grosuplja, gradbeni nadzor pa izvaja podjetje GI Zakrajšek iz Trebnjega.

Investicija je vredna približno 60.000 evrov in bo končana do konca letošnjega leta. Po končani investiciji bo na vrsti priključitev objektov, katera mora biti po sprejetem odloku občine Žužemberk izvedena v naslednjih šestih mesecih. Prihodnje leto bo izgradnja druge faze Trške njive 2 vse do konca naselja.

Izgradnja kanalizacije je ena najneprijetnejših gradenj za občane, saj poteka večinoma po cesti, ki vodi do njihovih hiš to pa pomeni tudi ovire prometa. Za prebivalce Trških njiv bo ta problem rešen že ta teden, ko bodo delavci prekopano cesto že preplastili z asfaltom.