franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

FOTO: Knjižni zaklad iskali z Boštjanom Gorencem – Pižamo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.04.2016 12:05

Vstopili smo v april, mesec, ko se ves svet intenzivno vrti okrog knjig. Drugi april je bil posvečen mladinski književnosti in ob tej priložnosti so v včeraj v Knjižnici Brežice za to šolsko leto zaključili z bralnim programom Lov za knjižnim zakladom, ki je namenjen vsem osnovnošolcem od 4. do 9. razreda.

Posebej so bili k sodelovanjem vabljeni vsi četrtošolci. Mladim bralcem je tokrat priznanja podelil prevajalec, stend-up komik, soavtor stripov in pisatelj Boštjan Gorenc – Pižama.

Otroke, učiteljice in knjižničarke iz osnovnih šol Artiče, Brežice in Cerklje ob Krki je Boštjan nasmejal s svojimi zgodbami. Zgodba o Janku in Metki, ki slabo skrbita za čistočo zob, vse do obiska Jage babe Zobovilke, je otroke opomnila, kako pomembna je ustna higiena. Poučna je bila tudi zgodba o rusici in grdini, kjer so otroci navdušeno sodelovali in lisici pomagali ohraniti dom.


Pred odhodom na avtobus ali kar peš v šolo je Pižama otroke povabil v knjižnico, kjer se v knjigah skrivajo čudoviti svetovi in junaki, ki čakajo na bralce, da jih odkrijejo in ponesejo v svet. Knjižničarke se že veselimo novih knjižnih zakladov, katere lahko bralci odkrivajo skozi vse leto in jih v knjižnico prinašajo v obliki kratkih obnov, zanje pa prejmejo lična darila.