franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

FOTO: Kočevski učitelji danes postali učenci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.06.2016 11:03

Okoli 120 učiteljev iz vseh kočevskih osnovnih šol danes sledi navodilom mentorjev in na šestih tematskih delavnicah ustvarja na temo luči in vode. V okviru leta vode in luči, ki je letošnje tematsko leto v občini Kočevje, poteka že 5. RTM Kočevska.

Namen projekta Rad te imam Kočevska :) ali krajše RTM Kočevska :) je na zabaven način prenesti znanja na osnovnošolske učitelje, ki bodo to znanje ravno tako na zanimiv, predvsem pa uporaben način prenašali na svoje učence. Kot je pojasnila protagonistka RTM Kočevska :) Tina Žele Kovačič so se projekta lotili v okviru Hufnaglovega leta, saj so ugotovili, da premalo ljudi pozna lokalno zgodovino. Zato že peto leto zapored povzamejo temo kulturnega leta v občini Kočevje in potegnejo nekaj pomembnih dejstev, ki bi jih morali poznati vsi.

Letošnji cilj je, da bodo vsi osnovnošolci vedeli, da je Kočevje pred 120 leti dobilo prvo javno razsvetljavo, hkrati pa še vodovod. Učitelji tako danes na različnih lokacijah izdelujejo senčne lutke, svitke, lesene korce, eksperimentirajo, kolesarijo po poti žuborečih studenčkov, popoldan pa se bodo udeležili gledališke delavnice.


Tina Žele Kovačič - izjava