pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

FOTO: Konferenca "Tehnologija v dobi trajnostnega razvoja"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.05.2016 10:28

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto je na Posestvu Pule prejšnji mesec pripravila svojo 1. mednarodno znanstveno konferenco o razvoju industrijskega inženiringa: "Tehnologija v dobi trajnostnega razvoja."

V okviru tematskih sklopov so se konference udeležili strokovnjaki iz Slovenije in tujine, iz gospodarstva, univerz, visokošolskih zavodov,inštitutov in druga strokovna javnost: Keele University, Velika Britanija; Universidade de Coruna, Španija; Trans-Atlantic Products, LLC, USA (ZDA); University EDUCONS, Novi Sad, Srbija; University Politehnica of Bucharest; Univerza v Ljubljani; Univerza v Mariboru; TPV d.d., Novo mesto; KRKA, d.d., Novo mesto; Hella Saturnus Slovenija d.o.o., Ljubljana; L-TEK elektronika d.o.o., Šentjernej; STTIM d.o.o., Trbovlje; ŠKRLJ d.o.o. / SK Group, Črniče; Slovenian Construction Group (Slovenski gradbeni grozd); "Enzo Ferrari" Engineering Department Universita' di Modena e Reggio Emiliavia Vignolese, Modena, Italija.

Dekanja fakultete mag. Vera Smodej: "Želeli in uspeli smo uveljaviti novo prakso znanstvenih konferenc s poudarkom na sodelovanju gospodarstva in visokošolskih institucij, z namenom, da lahko sledimo potrebam trga dela, gospodarskega razvoja, konkurenčnosti gospodarstva in posledično potrebam socialnega in kulturnega okolja. Program z udeleženci 1. konference kaže povezanost fakultete z gospodarstvom in mednarodnim okoljem. Tako kot gospodarski subjekti, se tudi mi zavedamo, da smo del globalnega okolja, v katerem smo lahko uspešni le s sodelovanjem in v konkurenci z najboljšimi. Ponosni smo, da smo prva fakulteta iz Slovenije, ki je sprejeta v članstvo močnega projekta Globalnega partnerstva, ki združuje 55 visokošolskih institucij v 31 državah sveta iz Evrope, Afrike, Azije, Severne in Južne Amerike. In ponosni smo, da smo del Šolskega centra Novo mesto, v katerem vodstvo zavestno ustvarja pogoje za razvoj. Konferenco bomo organizirali vsako leto. Vsaka naslednja bo vir novega znanja in predvsem novih priložnosti."