nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Kopač Mrakova ob obisku Krškega zadovoljna

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.09.2015 11:19

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak je danes obiskala Center za socialno delo Krško, ki se je med prvimi vključil v pomoč beguncem. Ocenila je, da socialne službe na terenu delujejo dobro, dobro pa sodelujejo tudi z drugimi službami.

FOTO:http://www.mddsz.gov.si/ Twitter #Dr. Anja Kopač Mrak

Ministrica je nato obiskala tudi sprejemni center Brežice ter, kot je zapisala na Twitterju, izrekla vse pohvale za dobro opravljeno delo.

Kot so sporočili z ministrstva, se je Center za socialno delo Krško v pomoč na terenu vključil takoj ob prihodu prvih beguncev v Slovenijo ter skupaj z drugimi službami in humanitarnimi organizaciji pomagal pri oskrbi beguncev. Interventna služba je v stalni pripravljenosti in dosegljiva 24 ur na dan.


Kopač Mrakova je danes pohvalila njihovo odzivnost in dobro sodelovanje z drugimi službami. Centri za socialno delo bodo še naprej spremljali razmere na terenu in se vključevali v pomoč ljudem, ki so v stiski. Ministrica je še ocenila, da socialne službe na terenu delujejo dobro, za kar jim gre tudi posebna zahvala.

Centri za socialno delo so sicer prvenstveno zadolženi za spremljanje najranljivejših skupin beguncev. Za mladoletne tujce brez spremstva, ki ne bodo zaprosili za mednarodno zaščito, centri postavijo skrbnika za poseben primer, katerega naloga je ščititi koristi in interese mladoletnih tujcev. Za mladoletnike brez spremstva, ki bodo zaprosili za mednarodno zaščito, pa centri postavijo zakonite zastopnike, so še zapisali na ministrstvu.

Zaenkrat med begunci ni bilo otrok ali mladostnikov brez spremstva, ki bi rabili posebno zaščito, se pa razmere spreminjajo iz ure v uro.