gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

FOTO: Krčani v službo s kolesom, na OŠ Veliki Gaber s policisti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.09.2015 10:21

Danes se je začel Evropski teden mobilnosti in v Krškem se je dogajanje nadaljevalo z akcijo S kolesom v službo, saj se letos projekt povezuje s kampanjo Potuj raznoliko in projektom Pripelji srečo v službo, s katerim želijo predvsem spomniti na različne možnosti prevoza v službo in po drugih opravkih. Utrinke smo dobili tudi z OŠ Veliki Gaber, kjer so preventivno akcijo pripravili s policisti.

Poročali smo, da se danes začenja Evropski teden mobilnosti, katerega slogan je letos IZBIRAJ. SPREMINJAJ. ZDRUŽUJ.  Spodbuditi nas želi k razmisleku o vseh možnostih prevoza, ki so nam na voljo. Pogosto se namreč za vrsto mobilnosti odločamo iz navade, ne da bi premislili, ali je za nas, našo konkretno pot in potrebe res najbolj učinkovita, je poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko. Evropski teden mobilnosti tokrat spodbuja h kombiniranju različnih prevoznih sredstev, kar nam pogosto omogoči prijetnejši in hitrejši način potovanja, predvsem v mestih.
V službo so se z različnih koncev občine Krško s kolesom odpravili tudi zaposleni Občine Krško in nekaterih javnih zavodov ter organizacij s sedežem v starem mestnem jedru Krškega, nekateri tudi peš, ter se pod vodstvom Sandre Bizjak iz Športnega društva Posavje v mestnem parku še razgibali.

Popoldan še test hoje
Od 16. ure dalje bo ekipa iz Zdravstvenega doma Krško v okviru Šole zdravega življenja na večnamenski poti Krško – Brege pripravila test hoje na dva kilometra, natančneje pri stadionu Matije Gubca.


EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI NA OŠ VELIKI GABER
Policisti policijske postaje Trebnje so v sodelovanju s policistom prometne policije in policijske postaje vodnikov službenih psov izvedli preventivno aktivnost v OŠ Veliki Gaber.

Spored aktivnosti Tedna mobilnosti za Dolenjsko, Belo krajino, Posavje in Kočevsko, si lahko ogledate tukaj.