franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

FOTO: Krška knjižnica že tretjič nagradila mlade carje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.10.2015 10:44

V torek so v Mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice Krško že tretjič z zaključno prireditvijo nagradili mlade bralce, ki so sodelovali pri projektu ''Kdor bere, je car!''.

Foto: Milena Vodopivec

Projekt je namenjen spodbujanju branja kvalitetne literature za osnovnošolce, s pomočjo staršev pa knjige prebirajo tudi predšolski otroci. Mladi bralci morajo v enem letu prebrati 7 knjig iz bralnih seznamov, kjer so po bralnih stopnjah navedene kvalitetne mladinske knjige izvirne in prevedene slovenske produkcije. Ko izpolnijo carjevo zgibanko, prejmejo carjev svinčnik in kazalko ter dobijo možnost za udeležbo pri žrebanju na zaključni prireditvi. Vsak bralec – car je nagrajen.

Tudi v letošnjem letu so nagrade pomagali zbrati sponzorji, z majhnimi pozornostmi pa želijo mlade bralce razveseliti in tako dopolniti vsa lepa doživetja in spoznanja, ki so jih dobili ob prebiranju knjig, so sporočili iz Valvasorjeve knjižnice.

Letos sta zaključno prireditev obiskala tudi priljubljena mladinska avtorja – pisatelj Žiga X. Gombač in ilustrator Ivan Mitrevski. Ob Žiginem pripovedovanju je Ivan narisal pravljico o potovanju mumije iz Egipta v Ljubljano. Poučen, slikovit in zabaven nastop je pritegnil mlade carje k sodelovanju in poskrbel za dobro vzdušje. Tako se je za 70 carjev doživeto zaključilo potovanje po carskih svetovih.
»Novi svetovi pa že čakajo na vse, ki se nam želijo pridružiti v novi sezoni,«
so še zapisali.