franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

FOTO: Kužki na obisku v Knjižnici Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.10.2015 12:45

Knjižnica Brežice je včeraj v Dvorani Savice Zorko gostila prav posebne goste – obiskali so jih kužki in njihovi vodniki, ki delujejo pri Kinološkem društvu Brežice.

Predstavili so se z učno uro »Brez strahu pred psom«. Otroci in malo starejši otroci so s pomočjo praktičnih prikazov in ob prisotnosti izšolanih psov spoznali, kako pravilno ravnati ob srečanju s psom in kako pravilno pristopiti k njim. Teme, ki so jih pobliže spoznali so: obnašanje psa in naše obnašanje v stiku z njim, čutila pri psu, različni poklici psov, prehrana in vzgoja … Poslušalci so dobili napotke tudi za ravnanje v primeru, ko ugotovijo, da so zašli in se izgubili nekje v neznanem okolju. Pomembno je, da se ustavijo in ne blodijo naprej, saj jih bodo tako lahko izšolani kužki hitreje našli.

Predavanje so pripravili v sodelovanju s Kinološkim društvom Brežice kot uvod v novo dejavnost, ki se bo med barvnimi hišicami in pisanimi vrečami odvijala na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice. Dejavnost so poimenovali Berem kužku. To je posebna metoda, kjer otrok bere psu ter posledično izboljša bralne in komunikacijske sposobnosti.

Kužkom bodo otroci od 1. do 5. razreda osnovne šole lahko brali vsako soboto (od 10. oktobra 2015 naprej) med 9. in 10. uro. Branje bo potekalo individualno, z vsakim otrokom posebej. Prednost bodo imeli otroci z bralnimi težavami. Posamezna naveza otrok-pes-vodnik bo imela na voljo do 20 minut. Za nemoteno izvedbo so potrebne predhodne prijave.

Mali in veliki ljubitelji sreč na vrvici so poučen in pester večer zaključili z novimi spoznanji in osvežitvijo starega znanja.