stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Žužemberk

FOTO: Ljubezen je vse kar potrebujemo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.12.2012 09:28

Glasbenica Lynn Marie iz Nashvilla, z močnimi slovenskimi koreninami, prva z nominacijo za glasbeno nagrado Grammy za album »Best polka album «, je v žužemberškem gradu izvedla doživet koncert.

Eksploziven nastop umetnice s harmoniko, prelivanje glasbenih zvrsti rocka in popa v polki, tudi žužemberško občinstvo ni pustilo ravnodušne.
Lynn je poslušalcem v času božičnih praznikov v nabito polni dvorani prenesla izjemno sporočilo »delati s srcem, brez sovraštva in vse dobro v življenju«. Njen virtuozen nastop z diatonično harmoniko so spremljali tudi gosti.

Navdušila sta domača glasbenika Matej Kocjančič in Jože Mikec iz ansambla Novi spomini, čar koncertu so dodali mladinski pevski zbor OŠ Žužemberk pod vodstvom Katje Avsenik in nenazadnje tudi mladi harmonikaši glasbene šole Roka Legana, ki so presenetili ameriško gostjo.


Koncert je imenitno povezovala in prevajala Clavdija Longar. Za zaključek imenitnega dogodka so s pogostitvijo s toplim čajem, kuhanim vinom in piškoti poskrbeli tudi njeni številni sorodniki iz Zagradca in Žužemberka. Stara starša od Lynn, Michael Hrovat in Johanna Vidic sta se v Združene Države odpravila v začetku prejšnjega stoletja prav iz Zagradca in Drašče vasi.

Foto:Slavko Mirtič