nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Žužemberk

FOTO: LKD Mavrica v Suhi krajini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.07.2015 07:32

Članice in člani LKD Mavrica se vračajo v Suho krajino. Tam so ustvarjali že lani, letos v Hinjah, na koloniji, ki jo je podprla tudi občina Žužemberk. Njihovo razstavo pa si lahko ogledate prihodnji petek, ob 20. uri v Grajski kleti.

V okviru načrta dela LKD Mavrice za letošnje leto so se članice in člani Mavrice zbrali na drugi letošnji koloniji, in sicer na Dvoru, od kjer so krenili v Hinje. Na domačiji Janija in Milene Tekavčič v vasi Hrib pri Hinjah jih je pričakal soorganizator kolonije Jani Tekavčič. Po pozdravnih besedah in dobrodošlici jim je razkazal to lepo suhokranjsko vas, na kar so slikarke in slikarji začeli risati na šestih različnih točkah. Vreme je bilo večji del dneva zelo ugodno, končnico kolonije pa je zabelil močan naliv, ki so se ga razveselili vsi: udeleženci kolonije zato, ker je ohladil ozračje, vaščani zategadelj, ker jim je zalil njive in vrtove, gostitelja pa zato, ker sta lahko v imenu žužemberške občine, ki je podoben projekt v sodelovanju z LKD Mavrico omogočila že minulo leto, udeležence pogostila z imenitnim kosilom.

Danes bo slavnostna otvoritev razstave ustvarjenih del, in sicer v galeriji »Grajska klet« ob 20. uri, kamor udeleženci vabijo vse ljubitelje likovne umetnosti, zlasti pa svoje privržence in prijatelje. Po napovedi organizatorjev si bo razstavo ogledala tudi častna gostja, ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar.