stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Krško

FOTO: Lukci zaključili leto z novimi zmagami

Piše: R.K.

Čas objave:
24.12.2021 06:00

Po uspešnem tekmovalnem letu je za plesalci PK Lukec še izjemno uspešen december, saj so zmagali kar na dveh plesnih festivalih na Hrvaškem, se udeležili še enega svetovnega prvenstva ter leto zaokrožili na snemanju novoletne plese produkcije, ki je združila preko 400 plesalcev iz Krškega, Brežic in Sevnice.

V soboto, 7. decembra, so plesalci PK Lukec Krško in Brežice sodelovali na plesnem festivalu Island Dance Competition - Winter Edition v Malinski na otoku Krku, kjer so osvojili odlične rezultate in postali celo zmagovalci festivala. Priplesali so si naslednje uvrstitve:
- skupina Madness - 1. mesto street dance formacije člani
- skupina Xplosion - 1. mesto street dance formacije mladinci
- skupina Fail Band - 1. mesto street dance male skupine člani
- Iva Lazič in Žana Supančič - 1. mesto street dance pari mladinci
Članski plesalci iz Krškega so se uspeli uvrstiti tudi v gala tekmvonaje ob koncu festivala, kjer je nastopilo 10 najboljših točk festivala. Članska mala street dance skupina je postala zmagovalec festivala, drugo mesto pa je osvojila formacija Madness.

V torek, 14. decembra, so se članske modern plesalke Ema Zildžovič, Urška Vehovar, Žana Colarič, Pia Naja Kukec in Zarja Pohle skupaj s trenerko Vaneso Krenker udeležile IDO svetovnega prvenstva v Varšavi na Poljskem, kjer so kot reprezentantke zastopale barve Slovenije. Plesalke je ob odhodu spremljalo nekaj smole, saj se je članica skupine Klara Kostrevc poškodovala tik pred odhodom in so temu morale v zadnjem hipu prilagoditi tudi plesno točko. Kljub okoliščinam so bile z nastopom na svetovnem prvenstvu zadovoljne, nastop pa jim je prinesel končno 19. mesto.

V soboto, 18. decembra, pa je v Zagrebu potekal še en plesni festival in sicer Zagreb Christmas Ball, ki se ga je udeležilo 51 plesalcev Lukec iz Krškega in Brežic. V rednem delu festivala so dosegli naslednje rezultate:
- Madness: 1. mesto urban formacije mladinci
- Xplosion: 4. mesto urban formacije mladinci


- Group Therapy: 1 mesto modern male skupine člani
- Youngbloods: 1. mesto urban formacije člani
- Fail Band: 1. mesto urban male skupine člani
- Žana Colarič: 2. mesto modern solo člani
- Iva Lazič in Žana Supančič: 1. mesto urban pari mladinci
Tako kot na Krku se je tudi festival v Zagrebu za Lukčeve plesalce zaključil zmagovito, saj so ponovili uspeh in v gala večeru osvojilo 1. in 2. mesto. Tako kot na Krku so zmagali plesalci s koreografijo Fail Band, drugi pa so bili plesalci skupine Madness. Uspeh so z uvrstitvijo v galo dopolnili še plesalci članske skupine Youngbloods in modern plesalke s koreografijo Group Therapy, ki so na koncu osvojili 4. in 7. mesto.

Plesalci so leto zaokrožili na zaključni novoletni produkciji, ki je potekala v sredo, 22.12. v Športni dvorani Srednje šole Krško. Tokrat je žal zaradi epidemioloških razmer morala potekati brez gledalcev, je pa bila posneta in posnetki bodo kmalu na voljo na youtube kanalu PK Lukec. Iskrene čestitke plesalcem za njihove nastope ter vse dosežene rezultate v letu 2021, ki so jih soustvarili z Lukčevimi zlatimi mentorji, to so: Dea Micić, Armenda Haliti, Romana Korber, Vesna Stevanović, Sebastijan Vodlan, Luka Vodlan, Žana Colarič, Vanesa Krenker in Miha Poznič.

Ob zaključku prireditve so podelili tudi priznanja za aktivno delovanje v društvu in le ta so v letu 2021 prejeli: Priznanje za 5 letno aktivno delovanje v društvu so prejeli: Larisa Galič, Julija Slaček Pavuna, Alexa Ivanušič Cocie, Žana Tomše, Iva Lazič, Isabel Lin Žgalin, Ina Furar, Nija Prah, Maja Drenik, Adna Sivac, Megi Hana Savšek, Ela Molan, Lena Vintar, Laura Penica, Nika Kerin, Vita Šetinc, Ema Kostrevc, Lara Pirc, Sara Antić, Eva Mia Gerjevič, Ives Paula Vogrinc, Ena Resnik, Lija Kranjc, Ula Rabič Zalokar, Maruša Martinkovič, Kali Prugovečki, Ema Rožman, Lara Arh, Klara Kostrevc, Karin Drenik, Klavdija Škoberne, Špela Vasiljevič, Edina Gerjevič, Pia Naja Kukec, Nastja Klukej in Aiken Maja Dobaj

Bronasto priznanje za 10-letno aktivno delovanje v društvu pa so prejeli: Maruša Grmšek, Ana Baznik in Nina Pacek.