franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto/Ljubljana

FOTO: Maksu z ljubeznijo

Piše: Radio Krka/Adria Mobil

Čas objave:
04.12.2015 06:53

Maks Lenart Černelč. Petošolec z mnogoterimi talenti, kateremu so v nekem trenutku pomagali izboljšati kakovost življenja. V Kolesarskem klubu Adria Mobil kolesarstvo namreč razumejo tudi kot priložnost za osebno rast in razvoj.

Maksu z ljubeznijo

Zato so lansko, 21. dirko Po Sloveniji, obarvali tudi humanitarno in finančno pomagali takrat osemletnemu Maksu Černelču iz Ljubljane, izjemnemu dečku, ki pooseblja vztrajnost, motivacijo, veselje do dela in življenja. Maks riše. S svojo risbo »Pravljična dežela Slovenija« je lansko pomlad celo zmagal na natečaju »Google 4 Doodle«. Njegove risbe so na splošno zelo barvite, na njih je sonček, ki se smeji, tako kot Maks, čeprav se že od rojstva srečuje s spinalno mišično atrofijo, zaradi česar kot pripomoček za gibanje potrebuje voziček.

V kolesarskem klubu Adria Mobil ter v družbah Adria Mobil, Adria Plus, Avto Triglav, Autocommerce, so prisluhnili njegovi potrebi, Maksa še malo poprosili za pomoč in nastala je posebna risba, posvečena lanski kolesarki dirki, ki je takrat krasila posebne prodajne majičke. Slednje so s pridom prodali in zbrali dovolj denarja, da so Maksovi starši letos uspeli kupiti poseben voziček ustrezne velikosti, ki njim in Maksu pomaga v vsakdanjem življenju. Te dni pa so od Maksa prejeli posebno zahvalo za pomoč in ob tem izvedeli, da Maks še naprej ustvarja.

Po njegovem 'doodlu' Pravljična dežela Slovenija, ki je kar nekaj časa krasil spletni brskalnik Google, je Maks namreč pred kratkim z risbo Z risanjem do zdravja zmagal v svoji kategoriji tudi na mednarodnem likovnem festivalu pediatričnih bolnikov v Teheranu. Ravno te dni, pa je luč dneva zagledal tudi Maksov knjižni prvenec Družina W5051, v kateri Maks slikovito opisuje prigode družine, ki trenutno sicer živi v Ljubljani, sicer pa prihaja - iz vesolja! Knjiga je zabavna in poučna, naš mladi varovanec pa je knjigo tudi sam likovno opremil.

Maks Lenart Černelč je, kot sam zase pravi, predvsem raziskovalni umetnik. Danes je učenec 5. b OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani. Toda za vse nas je Maks predvsem velik zmagovalec. In velik, velik zgled tako za male kot za velike ljudi. Bravo Maks!