stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Črnomelj

FOTO: Mlade družine učili kuhanja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.05.2013 14:32

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj letos že osemnajstič zapored koordinira prireditve v času Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) na območju Bele krajine.

Pripravili so Koledar prireditev v TVU 2013, v katerem je zbranih 211 izobraževalnih, predstavitvenih, informativno-svetovalnih, kulturnih in družabnih dogodkov.

V pestrem naboru dogajanja izpostavljajo dogodek, ki so ga izvedli 9. maja, in sicer so gostili Emilijo Pavlič, avtorico kuharskih knjig Za otroke kuhajmo zdravo in Mamica, nauči me kuhati. Knjiga Za otroke kuhajmo zdravo je uvrščena med osemnajst najboljših kuharskih knjig na svetu, in sicer v dveh kategorijah: Otroci in družina (11. mesto) in Zdrava prehrana (13. mesto). Knjiga Mamica, nauči me kuhati pa je prejela laskavi naziv Best in the world na mednarodnem sejmu 16th Gourmand World Cookbook Awards 2011. Kot so zapisali v sporočilu za javnost gre za enega redkih dogodkov, ki udeležence pouči o kuhanju. Udeležili pa so se ga predvsem starši mlajših otrok, saj je bil namen srečanja predstaviti prehranske potrebe otrok, 4 osnovne načine kuhanja, uporabo svežih, domačih, sezonskih živil pri kuhanju in sestavo uravnoteženih jedilnikov.

Avtorica je poudarila, da imajo ljudje premalo znanja o kuhanju. Poleg tega se sprašuje, kako bodo ljudje preživeli s skromnimi sredstvi, če je vedenje o boljšem, varnejšem in zdravem kuhanju še vedno na stranskem tiru.

Dodali so še, da so srečanje zapustili dobre volje, saj so se je nalezli od Emilije, z novimi znanji in odločeni, da vnesemo spremembe v svojo kuhinjo.