franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

FOTO: Nagradili uspešne gimnazijce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.05.2016 19:49

Gimnazija Novo mesto je ob zaključku letošnjega šolskega leta dijakom četrtih in nižjih letnikov podelila priznanja in priznanja z nagradami.

Avtor fotografij: Luka Petravić

Priznanja in priznanja z nagradami prejmejo dijaki za večletno zastopanje šole na državnih in mednarodnih tekmovanjih na področjih znanja in športa ter za vidne rezultate v okviru različnih natečajev in drugih izvenšolskih dejavnosti, ki bistveno prispevajo k ugledu šole v javnosti. Letos je priznanja Gimnazije Novo mesto prejelo 158 dijakov, in sicer je bilo v 1. letniku podeljenih 27 priznanj in 12 priznanj z nagrado, v 2. letniku 20 priznanj in 11 priznanj z nagrado, dijaki 3. letnika so prejeli 15 priznanj in 11 priznanj z nagrado, četrtošolci pa so za svoje štiriletne uspehe in zastopanje šole v javnosti prejeli 43 priznanj in 17 priznanj z nagrado. Gimnazija Novo mesto že drugo leto podeljuje nagrado odličnosti za posebne, izjemne dosežke. Letos sta jo prejela dva dijaka, in sicer Domen Kulovec in Uroš Prešern.


Slavnostno podelitev gimnazijskih priznanj so popestrili s skeči, plesom in glasbo, na koncu pa še z gimnazijsko himno. Sledila je tradicionalna predaja ključa, za katerega so dijaki 3. letnika tekmovali celotno šolsko leto s sodelovanjem v različnih akcijah dijaške organizacije in šole. Letos si je gimnazijski ključ priboril 3. b razred.