nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

FOTO: Največ ga je zapadlo v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2016 08:56

Padavine so ponehale, tudi popoldne bo sončno, pravijo vremenoslovci. Največ snega je zapadlo na Kočevskem, kjer se je snežna odeja povišala za 23 centimetrov.

V Ljubljani je v zadnjih 12 urah po podatkih Agencije RS za okolje zapadlo deset centimetrov snega. Podobne podatke imajo vremenoslovci za Postojno, še več snega pa je od petka zvečer zapadlo na Kočevskem, namreč 23 centimetrov.

Na Kredarici je v zadnjih 12 urah zapadlo 32 centimetrov snega, tako da je snežna odeja tam debela dva metra.

Čez dan bo sončno, bolj oblačno bo ostalo predvsem na Primorskem in Notranjskem. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj C.

Ponoči bo ponekod v južnih krajih prehodno rahlo deževalo.

Jutri bo v severni in severovzhodni Sloveniji sprva delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Sredi dneva bodo padavine od jugozahoda spet zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deževalo, meja sneženja bo nad 1000 m nad morjem. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju 6, najvišje dnevne od 2 do 9, ob morju do 12 stopinj C.

OBETI


V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi padavinami, več jih bo predvidoma v torek. Po nižinah bo deževalo. V torek bo na Primorskem začela pihati burja.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se pomika prek naših krajev. Z vzhodnimi vetrovi v spodnjih zračnih plasteh k nam priteka vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE


Danes dopoldne bo še pretežno oblačno, predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bodo padavine, po nižinah povečini dež. Sredi dneva se bo delno razjasnilo.

Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, drugod sprva deloma jasno. Popoldne bo spet pričelo deževati, le v krajih vzhodno od nas bo do večera še večinoma suho.