franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

FOTO: Narava je vedno lepa in Pozdrav pomladi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.04.2016 13:26

Na novomeškem RIC-u so danes odprli dve slikarski razstavi, Marinke Starc z naslovom Narava je vedno lepa in Darka Blažiča z naslovom Pozdrav pomladi.

Marinka Starc

Marinka Starc se je s slikarstvom začela ukvarjati šele po upokojitvi. Leta 1999 se je vključila v LKD Mavrico in pod mentorstvom g. M. Maznika začela temeljiteje spoznavati slikarske veščine. Kmalu je začela sodelovati na skupinskih razstavah. Vsa ta leta se jih je nabralo že več kot 40. Imela je 5 samostojnih razstav, enkrat tudi že na RIC-u. Vesela je, da lahko spet pokaže svoje stvaritve tu med svojimi znankami, kolegicami, saj spada med tiste, ki na RIC-u radi obnavljajo in izpopolnjujejo svoje znanje.

Darko Blažič

Darkova slikarska pot se je začela že v rani mladosti. Prve risbe je naredil s svojim očetom in nato nadaljeval v osnovni šoli, kjer so tudi učitelji opazili njegovo nadarjenost. Začel je raziskovati slikarski svet s prebiranjem razne literature domačih, kakor tudi svetovnih umetnikov. Imel je dva svoja idola Lojzeta Perka in Božidarja Jakca. Večkrat se je preizkušal v kopiranju njihovih risb.

Darkotu je kasneje slikarstvo postalo hobi. Razvil je svoj stil, po katerem je še danes prepoznaven. Slika in riše v tehnikah olje, akril, akvarel, pastel ter risba s svinčnikom. Najbolj pogoste tematike so pokrajina, tihožitje, portreti in akti.

Preko razne literature in tečajev in pod vodstvom mentorjev Jožeta Kumra in Andreje Švener je svoje znanje še nadgradil. Danes je član LKD Mavrice in LS Jutra, kjer sodeluje pri skupinskih razstavah doma in v tujini. Imel je 3 samostojne razstave, sodeloval je tudi na zlati paleti, kjer je prejel certifikat kakovosti, ki ga podeljuje likovna zveza Slovenije.

Brez opisa