stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Lj

FOTO: Nikolinka in Žiga uspešna mlada finančnika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2013 10:26

Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije je pripravilo državno tekmovanje iz znanja računovodstva. Odlično sta nastopila Nikolinka Hristova in Žiga Pustovrh z Ekonomske in trgovske šole Brežice.

Letos, 5. aprila, je 15. državno tekmovanje organizirala Dvojezična srednja šola Lendava, na katerem je sodelovalo enajst šol. Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice sta zastopala Žiga Pustavrh in Nikolinka Hristova. Oba sta tekmovala na najvišjem nivoju in se odlično uvrstila ter prejela zlati priznanji, ki jih dobijo le najboljši v državi.

Žiga Pustavrh se je med najboljšimi uvrstil na 4. mesto, Nikolinki Hristovi pa je uspelo priti do tretjega mesta, kar pa prinaša poleg običajnih tudi lepo denarno nagrado.

Svečana podelitev priznanja in nagrad najboljšim mladim računovodjem v Sloveniji je bila 24. aprila 2013 na sedežu Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije v Ljubljani. Podelitve sta se udeležili Nikolinka Hristova in mentorica Hermina Vučajnk.

Podelitev je bila zelo slavnostna in praznična, saj se na ta dan zberejo ne le predsedniki društev računovodij iz cele Slovenije, temveč tudi najboljši študenti bolonjskega programa Ekonomske fakultete iz Ljubljane in Ekonomsko poslovne fakultete iz Maribora, ki so ubranili odlična magisterska dela ter najboljši dijaki in njihovi mentorji 15. državnega tekmovanja iz znanja računovodstva.

Nikolinka in njena mentorica sta bili zelo ponosni, da sta se skozi šolsko leto uspeli skupaj z Žigo Pustavrhom, ki je tokrat le za las zgrešil eno od finančnih nagrad, odlično pripraviti in opremiti z znanjem, ki bo obema dijakoma Ekonomske in trgovske šole Brežice še kako koristilo pri nadaljnjem študiju ter iskanju zaposlitve v današnjih časih.

Nikolinki, ki je letos zmagala tudi v statistiki, pa bo finančni prispevek dodatna spodbuda, do bo v prihodnosti svoje talente, vztrajnost in delavnost lahko še dodatno razvijala. S svojo pozitivno energijo, skromnostjo in delavnostjo je lahko vzgled ostalim mladim in bo lahko pomagala pri prebroditvi gospodarske krizo ter soustvarjati uspešnejšo poslovno prihodnost Slovenije.