Biodinamika 3 - RV_ZR mar 19 Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 25. septembra

koronavirus, meso, peka, odojek Svet24.si

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ...

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

Bine Volčič z ženo Katarino 2 Njena.si

Družina Bineta Volčica po selitvi v novo hišo ...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Novice Brežice

FOTO: Noč knjige v družbi knjigoveza

Piše: A.D.

Čas objave:
26.04.2018 07:24

Ponedeljkovo popoldne je bilo v Knjižnici Brežice knjigoveško. Letošnjo Noč knjige so odeli v nastanek knjige. Prisotni otroci in njihovi starši – spremljevalci, so se »sprehodili« po poti knjige, od avtorja do bralca.

noc knjige 6.JPG

Knjižničarka Vera je predstavila, kako zgodba od avtorja pride do knjižne police in bralca, saj vemo, da se rodi takrat, ko jo nekdo zapiše in živi med ljudmi z branjem in pripovedovanjem.

noc knjige 9.JPG

Na poti do svoje prave knjige, za mnoge prisotne ustvarjalce je bila ta prva, jim je pomagal knjigovez Igor Kužnik. Predstavil  je zgodovino knjigoveštva, pripomočke in materiale, ki so jih v nadaljevanju uporabljali.

noc knjige 7.JPG

Spretni otroški prsti so se lotili dela in pri tem skrbno upoštevali natančna navodila. Po skoraj dveh urah, ko smo po vezanih knjižnih polah, platnicah in drugih delih knjige vihteli čopič in malo tudi škarje, je nastala lična miniaturka.

Kdor je upošteval še zadnje navodilo in pustil svoji mojstrovini, da preživi prvo noč zaprta na polici, je lahko torkove skrivnosti že zapisal vanjo, in to brez strahu, da bi mu v rokah ostal kakšen odvečen del izdelka.

noc knjige 8.JPG