aplikacija nijz, qr koda Svet24.si

To so izjeme PCT, ki veljajo od danes

E-rt5UUX0AMoHl3 Svet24.si

FOTO: Mati v brodolomu z dojenjem izžela samo ...

241995703_4358899604187928_2482871352667586705_n Svet24.si

FOTO: Padel v potok ob trboveljskem dimniku

pocivalsek telice-facebook copy Reporter.si

Kongres kozjanskega bika Zdravka Počivalška: s ...

10182088 Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

kraljeva družina Odkrito.si

To so NAJBOLJ in najmanj LENI člani kraljeve ...

doncic prepelic slovenija pm Ekipa24.si

NORO! Ste videli, koliko bo slovensko ...

Novice Črnomelj

FOTO: Nova podoba Ulice na Pristavah v Črnomlju

Piše: R.K.

Čas objave:
08.07.2021 13:09

Na Ulici na Pristavah je potekalo uradno odprtje ulice, potem ko je bila v celoti prenovljena. Ulico v novi podobi sta z rezanjem traku simbolično predala namenu župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in najstarejši prebivalec ulice 91-letni Ivan Horvat.

ulica-na-pristavah
Odprtje prenovljene Ulice na Pristavah
Občina Črnomelj

Občina Črnomelj sledi svoji strategiji postopnih obnov ulic. Ulica na Pristavah je bila zaradi svoje dotrajanosti več kot potrebna prenove, zato so jo njeni prebivalci še toliko bolj veseli. Zbrane je nagovoril župan Andrej Kavšek, ki je poudaril složnost in prizadevnost prebivalcev ulice ter jim zaželel miren korak in srečno vožnjo po novi cesti.

ulica-na-pristavah
Odprtje prenovljene Ulice na Pristavah
Občina Črnomelj

Obnovitvena dela so zajemala obnovo ceste s pločnikom v dolžini cca 320 metrov, javno razsvetljavo, hkrati pa smo izvedli še obnovo vodovoda v dolžini 60 metrov. Izvajalec del je bilo podjetje TGH d. o. o. iz Črnomlja, ki je dela prevzelo septembra 2020. Celoten strošek gradbenih del je znašal 148.425 EUR. Nadzor nad deli oziroma varstveni načrt in koordinatorstvo varnosti zdravja pri delu je opravljalo podjetje Markus, Marko Stopar s. p., česar strošek je znašal 4.819 EUR. Za sočasno obnovo vodovoda je poskrbelo podjetje Komunala Črnomelj d. o. o. Vrednost tega dela obnove je znašala 10.091 EUR. Skupna vrednost celotne investicije obnove Ulice na Pristavah je tako znašala 163.335 EUR, sredstva pa je v celoti zagotovila Občina Črnomelj.

ulica-na-pristavah
Odprtje prenovljene Ulice na Pristavah
Občina Črnomelj

Projekt je bil v celoti končan konec marca 2021, kasneje je potekala le še manjša ureditev okolice. Po umiritvi razmer zaradi korona virusa, pa smo dočakali še uradno odprtje. Program prireditve ob odprtju ulice je povezoval Jaka Birkelbach. Za glasbeno popestritev je poskrbel ansambel domorodcev iz Ulice na Pristavah, kot so se sami poimenovali, zapeli in zaigrali so Mihaela Škof, Tone Grahek, Bojan Ristič in Andrej Kmetič, recitirala pa je ena mlajših prebivalk Neža Grahek.

ulica-na-pristavah
Odprtje prenovljene Ulice na Pristavah
Občina Črnomelj