stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Črnomelj

FOTO: Nova podoba Ulice na Pristavah v Črnomlju

Piše: R.K.

Čas objave:
08.07.2021 13:09

Na Ulici na Pristavah je potekalo uradno odprtje ulice, potem ko je bila v celoti prenovljena. Ulico v novi podobi sta z rezanjem traku simbolično predala namenu župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in najstarejši prebivalec ulice 91-letni Ivan Horvat.

ulica-na-pristavah
Odprtje prenovljene Ulice na Pristavah
Občina Črnomelj

Občina Črnomelj sledi svoji strategiji postopnih obnov ulic. Ulica na Pristavah je bila zaradi svoje dotrajanosti več kot potrebna prenove, zato so jo njeni prebivalci še toliko bolj veseli. Zbrane je nagovoril župan Andrej Kavšek, ki je poudaril složnost in prizadevnost prebivalcev ulice ter jim zaželel miren korak in srečno vožnjo po novi cesti.

ulica-na-pristavah
Odprtje prenovljene Ulice na Pristavah
Občina Črnomelj

Obnovitvena dela so zajemala obnovo ceste s pločnikom v dolžini cca 320 metrov, javno razsvetljavo, hkrati pa smo izvedli še obnovo vodovoda v dolžini 60 metrov. Izvajalec del je bilo podjetje TGH d. o. o. iz Črnomlja, ki je dela prevzelo septembra 2020. Celoten strošek gradbenih del je znašal 148.425 EUR. Nadzor nad deli oziroma varstveni načrt in koordinatorstvo varnosti zdravja pri delu je opravljalo podjetje Markus, Marko Stopar s. p., česar strošek je znašal 4.819 EUR. Za sočasno obnovo vodovoda je poskrbelo podjetje Komunala Črnomelj d. o. o. Vrednost tega dela obnove je znašala 10.091 EUR. Skupna vrednost celotne investicije obnove Ulice na Pristavah je tako znašala 163.335 EUR, sredstva pa je v celoti zagotovila Občina Črnomelj.

ulica-na-pristavah
Odprtje prenovljene Ulice na Pristavah
Občina Črnomelj

Projekt je bil v celoti končan konec marca 2021, kasneje je potekala le še manjša ureditev okolice. Po umiritvi razmer zaradi korona virusa, pa smo dočakali še uradno odprtje. Program prireditve ob odprtju ulice je povezoval Jaka Birkelbach. Za glasbeno popestritev je poskrbel ansambel domorodcev iz Ulice na Pristavah, kot so se sami poimenovali, zapeli in zaigrali so Mihaela Škof, Tone Grahek, Bojan Ristič in Andrej Kmetič, recitirala pa je ena mlajših prebivalk Neža Grahek.

ulica-na-pristavah
Odprtje prenovljene Ulice na Pristavah
Občina Črnomelj