srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

prometna nesreča, litija Svet24.si

FOTO: Pri Litiji močan veter priklopnik prevrnil ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

doncic (2) Ekipa24.si

To je realnost Dallasa brez Dončića: Mavericksi ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

maze shiffrin pm Ekipa24.si

Še vedno mislim, da si ti ena ... Shiffrinova o ...

Novice Leipzig

FOTO: Novomeški gojitelji malih živali v Leipzigu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.12.2012 22:37

V nemškem mestu Leipzig je prejšnji teden potekala 27. evropska razstava pasemskih malih živali. Na razstavi so obiskovalci videli rekordno število preko 95.500 živali, od tega kuncev 25.800, perutnine 33.200, golobov 33.300, 630 morskih prašičkov in 2.600 ptic.

Pri golobih so Novomeščani dobili naziv evropski prvak pri vseh treh slovenskih pasmah, medtem ko pri perutnini letos nismo posegali po najvišjih nazivih. Dobili pa so še evropskega prvaka pri kuncih in prvič tudi pri morskih prašičkih. Nekaj gojiteljev v vseh kategorijah pa je dobilo častne nagrade za nadpovprečno kvalitetne živali.

Člani novomeškega društva gojiteljev pasemskih malih živali so na razstavi razstavljali 20 kljunov kokoši, domov pa so prinesli eno častno nagrado.

Nekaj članov društva je tudi odpotovalo na ogled te razstave in bilo nad postavitvijo in organizacijo razstave, ki je potekala v petih dvoranah kongresnega in sejemskega centra zelo navdušeni, saj je bila razstava prava paša za oči.

Po koncu razstave je padel nad sicer tradicionalno brezhibno nemško organiziranost črni madež, ko je bilo zaradi pomanjkljive organizacije ob izdaji razstavljenih živali, precej živali odtujeno in je tudi 6 slovenskih gojiteljev ostalo brez svojih kuncev.