stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

FOTO: Novomeški M3 potapljači očistili Krko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.06.2015 16:46

Potapljaško društvo M3 iz Novega mesta je danes izpeljalo vsakoletno ekološko akcijo čiščenja reke Krke 'Sub-eco Krka 2015'.

V akciji so sodelovali potapljači iz domačega kluba ter nekaj potapljačev iz drugih slovenskih društev. Od ostalih udeležencev »kopenske » ekipe so sodelovali gasilci PGD Novo mesto, člani Ribiške družine Novo mesto, zavedni posamezniki in krajani katerim ni povsem vseeno kaj se dogaja v njihovem okolju, predvsem z dolenjsko lepotico Krko, s katero se vsi tako rado pohvalijo a naredijo bolj malo, da bi se stanje izboljšalo. "Ugodno vreme in večje število prireditev na dolenjskem je krivo, da se nas je zbralo nekaj manj kot prejšnja leta," pravijo v novomeškem društvu.

Tokratna akcija je jubilejna 13. po vrsti, vendar zgodovina potapljaških očiščevalnih akcij sega skoraj dve desetletji nazaj ko so novomeški potapljači med prvimi v Sloveniji začeli s potapljaškimi ekološkimi akcijami, ki so trajale kar štiri vikende in so vsak dan napolnili poln kontejner odpadkov. "Tega je sedaj precej manj, ker se pozna, da je vse bolj organiziran odvoz. Vendar me je kljub začetnemu optimizmu, ker smo na teh pozicijah čistili že vsa leta, presenetilo,da smo nabrali kar nekaj odpadkov, ki nikakor ne sodijo v reko Krko. Kljub vsemu smo iz vode odstranili kar zajetno količino odpadkov, predvsem steklenic, plastenk, kovinskih odpadkov, avtomobilskih gum,.. ki nikakor ne sodijo vanjo. Veseli pa smo dejstva, da je vsako leto količina novodobnih odpadkov manjša", so sporočili potapljači.


Dodali so še, da gre "kljub težkim gospodarskim razmeram zahvala donatorjem, brez katerih ne bi mogli akcije uspešno izpeljati. S tem so dokazali, da le niso vsi brezbrižni do težav v okolju v katerem živijo in delajo."