pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Semič

Foto: Ob mesecu požarne varnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2015 17:32

Danes je ob mesecu požarne varnosti v gasilskem domu na Štrekljevcu Oskar NEUVIRT, višji gasilski častnik II, pirotehnik ter upokojeni poklicni gasilec predaval o varnosti plinskih naprav v gospodinjstvu , ki sta ga organizirala PGD Štrekljevec in GZ Semič.

Program predavanja:
Uvod in statistika požarov, Kje nas čaka nevarnost, O plinu in njegovi varni uporabi,O električnih napravah, Kurišča na trdno gorivo, Požarno nevarna opravila, Zaščita pred požari (detektorji za dim in monoksid), Ukrepanje ob požaru, Poučni filmi, Vaša vprašanja in debata, Taščin kotiček – praktični del gašenja.

V današnjih časih, ko vsi nekam hitimo, radi pozabimo na svojo lastno varnost. Največ požarov in drugih nesreč se zgodi prav doma v našem bivalnem okolju. Zanimivo predavanje, po katerem se boste zamislili in morda tudi kaj spremenili v dobrobit sebe in vaših najbližjih. Videli boste veliko slikovnega in filmskega gradiva posnetega ob resničnih nesrečah in požarih. Predavatelj, z bogatimi profesionalnimi izkušnjami na področju požarne varnosti in gasilstva, ob koncu zaključi predavanje z besedami:
''Posledice nepazljivosti, malomarnosti ali neznanja, so strašne. V nekaj minutah lahko izgubimo vse za kar smo delali in garali vse življenje.''