nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

FOTO: Obeležili pol stoletja Strelskega kluba Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2015 12:19

V prostorih strelišča v brežiški športni dvorani je bilo minuli petek nadvse slovesno. Člani strelskega kluba Brežice so slavili 50 let uspešnega delovanja. Na prireditvi se je zbralo preko 90 sedanjih in nekdanjih strelcev ter ostalih gostov.

Ob tej priložnosti je predsednik kluba Ernest Sečen iz rok župana Ivana Molana prejel občinsko priznanje s plaketo, predsednik Strelske zveze Janez Slapar pa mu je izročil zlato jubilejno plaketo SZS. Priznanje je klubu namenil tudi predsednik Športne zveze Brežice Stane Tomše.

Osrednjo točko prireditve je predstavljalo odkritje spominske vitrine pred petimi leti preminulega strelca, olimpijca in brežiškega rojaka Karla Umeka, v kateri so shranjeni njegovi predmeti in fotografije, povezani z nastopom na Olimpijskih igrah leta 1960 v Rimu. Vitrino je odkrila Umekova hčerka mag. Alenka Umek, navzoči sta bili še njegovi nečakinji Marija in Milena ter vnuk Igor.

V sklopu prireditve so člani kluba predstavili tudi stalno galerijo državnih prvakov, ki v sliki in besedi predstavlja vseh dosedanjih 43 zmag na državnih prvenstvih. Posebno presenečenje večera je predstavljal dogodek, ko je Slapar trojici Mirko Bele, Robert Kranjc in Bojan Sotler, ki je 7. septembra leta 1991 v Rečici pri Laškem osvojila prvi naslov ekipnih državnih prvakov s streljanju z malokalibrsko pištolo proste izbire v samostojni Sloveniji podelil zlate kolajne. SZS namreč članom zmagovitih ekip takrat še ni podeljevala odličij.


V nadaljevanju so kolajne prejeli najboljši iz letošnje klubske lige mladih, pri čemer velja posebej izpostaviti kategorijo cicibanov in mlajših pionirjev s pištolo, devet članov je prejelo diplome za osvojene nazive dober, odličen in mojster strelec, član ustanovnega odbora Ivan Roguljić in dolgoletni prvoligaški tekmovalec Vlado Sabadoš pa sta prejela listini častnega članstva.

Uradnemu sporedu je sledilo prijetno druženje ob prigrizku v režiji domačega društva Regrat in vrhunskemu pridelku bizeljskih in pišečkih vinskih goric, ki sta ga prispevala s strelstvom najtesneje povezana vinarja Janez Šekoranja in Aleksander Dušič. Vsi navzoči so prejeli tudi 92 strani obsegajočo knjižico naslovom Petdeset zgodb avtorja Ernesta Sečna, v kateri je predstavljeno 50 zgodb in ravno toliko fotografij iz dosedanjega življenja kluba.