nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Odprli obnovljen odsek ceste Senovo - Belo

Piše: Radio Krka/Občina Krško

Čas objave:
29.05.2016 12:14

V sklopu praznika občine Krško je podžupanja Občine Krško Ana Somrak včeraj popoldan skupaj s predsednikom sveta Krajevne skupnosti Senovo Vladom Grahovcem in krajanom Jožetom Požunom slovesno namenu predala obnovljen odsek ceste Senovo – Belo v KS Senovo.

Tako je zaključena prva faza rekonstrukcije ceste proti Reštanju v vrednosti nekaj več kot 160.000 evrov. Dela obnove odseka ceste, ki je bila zelo ozka, nepregledna in brez pločnikov, so se začela novembra lansko leto. V okviru obnove so zgradili pločnik, urejeno je odvodnjavanje meteorne kanalizacije, del fekalne kanalizacije in obnovljena javna razsvetljava. Zaradi razgibanega terena so ob cesti postavili oporne zidove, urejena je tudi drenaža plazovitega pobočja ob cesti.

Po besedah podžupanje občine Krško Ane Somrak, ki je vsem krajanom zaželela predvsem varno pot vsem udeležencem v prometu, se bodo predvidoma v letošnjem avgustu začela dela naslednje, druge faze obnove odseka te ceste pa tudi ureditev križišča pri odcepu za Reštanj. Druga faza bo, kot je povedal predsednik sveta KS Senovo Vlado Grahovac, vključevala širitev 200-metrskega odseka ceste, izgradnjo pločnika, javne razsvetljave in odvodnjavanje.


Dogodek so s pesmijo, plesom in glasbo popestrili otroci z Reštanja pod mentorstvom Bože Ojsteršek, tudi krajanke z Reštanja. Obnovljen cestni odsek je blagoslovil senovški župnik Janez Turinek.