stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Črnomelj

FOTO: Olimpijski zaključek skavtskega leta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.05.2016 21:07

Minuli petek in soboto so se belokranjski skavti zbrali na zaključku skavtskega leta. Skavti vseh starosti so povabili tudi svoje starše in druge, da se jim pridružijo.

Skavti iz stega Črnomelj 1 so z dvodnevnim druženjem zaključili letošnje skavtsko leto. V sklopu letošnjih stegovih srečanj so spoznavali vse kontinente – najprej so se potepali po Evropi in tako odprli letošnje skavtsko leto, potem so obiskali Azijo in hkrati po Beli krajini tudi ponesli plamenček LMB, nato so odkrivali Afriko, kjer so pobliže spoznali ustanovitelja Roberta Badna-Powella, pot jih je nato zanesla tudi v Avstralijo, kjer so s skupnimi močmi počistili okolico, na koncu pa so se odpravili še v Ameriko.

Na zadnjem stegovem srečanju, ki je bilo v Drašičih, so imeli najprej trening za prihajajoče olimpijske igre. Večer so zaključili s svečano otvoritvijo olimpijskih iger, ko so z baklo prižgali olimpijski ogenj. Za tem je še sledil zabavni večer, kjer se je predstavilo vseh pet reprezentanc in posamezne veje. Vsi so se pošteno nasmejali in zabavali, nato pa so se odpravili k počitkoi, da bi nabrali nove moči za tekmovanje.

Sobotno jutro so začeli že zelo zgodaj z budnico s pozavno in jutranjo telovadbo. Nato pa so sledile OLIMPIJSKE IGRE! Reprezentance so se pomerile v različnih igrah, premagovale zanimive poligone in se zabavale. Po igrah, ko so se jim pridružili tudi starši, so imeli najprej sveto mašo z blagoslovom rutk, nato pa je sledil najbolj svečan in za nove skavte težko pričakovan trenutek – obljube. Skavtsko obljubo je podalo 22 novih članov črnomaljskega stega.

Srečanje so zaključili še s sproščenim piknikom s starši, kjer so si na žaru pripravili kosilo, se podružili in na koncu še razglasili rezultate olimpijskih iger ter zmagovalnim ekipam podelili nagrade.

Letos jih je vse leto na  stegovih srečanjih spremljal ogenj, ki so ga prižgali in ga širili ter ohranjali do konca skavtskega leta. Kot so zapisali, se bodo potrudili, da bo ogenj tudi v njih gorel še naprej.

Skavtsko leto so uspešno zaključili, vendar jih poleti še vedno čakajo poletni tabori, ki jih že nestrpno pričakujejo.